Nu de Sint weer zijn biezen heeft gepakt is daarmee ook een einde gekomen aan het Sinterklaas journaal en zijn strooigoed. Maar in een zwart gat vallen doen we niet. We kunnen ons nu volledig richten op the most wonderful time of the year! Voor de één waarschijnlijk een regelrechte ramp (want kerst=stress) en voor de ander het hoogtepunt van het jaar. Laat mij jou in ieder geval vertellen dat kerststress dit jaar absoluut niet aan de orde hoeft te zijn. En ik kan het weten want ik heb vorige week een oefen kerstdiner georganiseerd. En als ik het kan…

plus_huismuts-59plus_huismuts-30plus_huismuts-8
plus_huismuts-37

De reden achter mijn oefen diner is de kerst buffettenreeks van PLUS. Het gaat hen immers niet om de tijd die je in de keuken doorbrengt, maar de tijd die je met elkaar doorbrengt. En dat klinkt als muziek in mijn oren!

De buffetten bestaan uit gerechten uit allerlei verschillende culturen. Dus of je nou houdt van de Franse, Italiaanse, Colombiaanse, Mexicaanse of Nederlandse keuken, er is voor ieder wat wils! En iedereen kan dus ook zijn eigen favoriete gerechtje maken en meenemen. Ideaal want daar sloeg ik als gastvrouw meteen 3 vliegen in één klap. Het scheelde mij al het werk in mijn uppie, het staat onwijs gezellig op tafel én iedereen kon zelf pakken wat hij of zij lekker vindt.

Het diner organiseerde ik d.m.v. de Online Tool van PLUS. Een tool waarvan je tijdens het gebruik ervan jezelf afvraagt waarom niemand dit ooit eerder heeft bedacht (!?). Via de tool kan je aangeven uit hoeveel personen je kerstdiner bestaat, welk recept jij gaat maken, inspiratie opdoen voor recepten en je tafelgenoten uitnodigen. Op die manier kan iedereen van elkaar zien wie wat maakt. Wanneer iedereen een recept kiest uit een andere cultuur creëer je met elkaar een cultureel kerstdiner! Gezellig, smaakvol en super easy!

Stap 1: Open hier de tool

fullsizerender

Stap 2: Geef aan met hoeveel personen je wilt dineren

fullsizerender1

Stap 3: Bekijk de recepten of nodig mensen direct uit

fullsizerender2

Stap 4: Kies het recept dat jij gaat maken

fullsizerender3

Ik nodigde via de tool mijn vrienden uit voor het diner (dit kan per mail of whatsapp) en liet hen allemaal een gerechtje uitzoeken dat ze wilde maken. En zo stond daar zondag ineens een compleet buffet op tafel. Zó gezellig!

plus_huismuts-34

Een aantal tips voor een sfeervolle tafel:
- Gebruik leuke vormpjes, kuipjes of glaasjes om gerechtjes in op te maken. Een salade kan uiteraard in een grote schaal, maar je kan er ook kleine porties van maken en het als een hapje serveren. Staat gezellig en eet lekker.
- Mix and match je servies en breng daarmee kleur aan de tafel!
- Maak gebruik van verschillende materialen als marmer, hout, aardewerk etc. om het buffet er leuk uit te laten zien.

plus_huismuts-47

Hoe zag ons buffet eruit?

Gerecht 1: Varkensrollade met cranberrycompote
plus_huismuts-8plus_huismuts-13

Gerecht 2: Salade van gerookte Noorse zalm
plus_huismuts-33 plus_huismuts-32 plus_huismuts-48

Gerecht 3: Knoflookgarnalen met zoete tomaatje en basilicum
plus_huismuts-4 plus_huismuts-25

Gerecht 4: Ravioloni met provolone en kruidenolie
plus_huismuts-46 plus_huismuts-38

Ik was ditmaal o.a. chef toetje en maakte een chocoladetaart en worteltaart.…Yummie!!

Inspiratie voor de worteltaart haalde ik uit dit recept dat op mijn site staat en de chocoladetaart vind je hier! Er is geen kruimel overgebleven dus deze bijdrage kan jij ook met een gerust hart aan het kerst buffet leveren ;-).

plus_huismuts-42 plus_huismuts-45

Ik kan met trots zeggen dat dit het meest relaxte diner is geweest dat ik ooit heb voorbereid! De recepten zijn voor iedereen makkelijk te maken (geloof mij maar als ik dat zeg haha) en ook nog eens feestelijk op tafel!

Bekijk hier de tool als je zelf ook makkelijk aan de slag wilt gaan en de buffetten eens rustig wilt bekijken. Maak er met elkaar een onwijs gezellige, smaakvolle en stres loze kerst van! Just how I like it…

plus_huismuts-36

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Lieke - Life as Lieke
    Website: http://lifeaslieke.wordpress.com

    Ziet er allemaal heerlijk uit! En lijkt me zo relaxt! Ik hoef nog geen kertstdiner voor te bereiden maar als ik dit zie krijg ik er spontaan zin in! Alvast een fijne kerst!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *