Hatsikidee en 'ineens' waren daar de 33 weken bereikt! ZO fijn! Het einde is inzicht en het moment dat ik onze allerliefste baby vast kan houden wordt steeds meer realiteit. Tijd om de balans op te maken. Hoe voelt het om 33 weken zwanger te zijn? Zo ongeveer...

Wasmiddel
Ik heb een giga obsessie voor wasmiddel, maar dan ook een GIGA. En denk maar niet dat mijn neus zich laat verleiden tot ieder soort wasmiddel. Nee zeker niet. Albert Heijn zwart & donker en krachtig wit zijn hierbij favoriet. Het liefst zou ik de hele dag met een fles onder mijn snufferd lopen. Maar om scheve gezichten te voorkomen wrijf ik af en toe een stukje van mijn mouw in zodat ik op ieder moment van de dag mijn intense verlangen naar deze geur kan bevredigen.

Walrus
Omdraaien in bed is topsport geworden. En zoals het bij topsport gaat baart oefening kunst. Maar voordat ik dit kunstje goed en wel onder de knie heb ben ik vast al lang en breed bevallen. En tot die tijd transformeer ik iedere nacht in een walrus die op het droge is beland en spartelend om zich heen zwaar ligt te wezen totdat iemand haar een zetje geeft om weer door te kunnen rollen.

Woordenschat
De woordenschat die ik in de afgelopen 27 jaar met zorg heb opgebouwd is sinds een aantal weken als sneeuw voor de zon verdwenen. Zonder pardon, gewoon ineens foetsie. 'Welke auto wij hebben? Uhm, een donker groene. Niet zo heel groot. Ja, hoe leg ik het uit. Sorry hoor, ik kan het normaal 100 x zeggen.' of 'Hoe noem je nou ook alweer zo'n ding die je 's ochtends en 's avonds gebruikt in je mond. Jeweetwel, om het boeltje weer schoon te maken. En hij trilt dan vanzelf. Ah! Een elektrische tandenborstel inderdaad. Thanks!' is voor mij dagelijkse kost. Maar wacht maar, de omschrijvende skills die ik deze weken ontwikkel zullen nog eens van pas komen bij 30 seconds. Mark my words.

Vermoeidheid?
De enige vermoeidheid waarmee ik bekend ben zijn de tientallen verhalen over vermoeidheid. Mijn lichaam kan gesloopt en volledig naar de klote aanvoelen, maar mijn hoofd is niet kapot te krijgen. Nu heb ik voor mijn zwangerschap met genoeg plafond diensten te dealen gehad na menig feestje dus ik ben wat gewend, maar dan weet je dat dat maar 1 nacht gaat duren. Dit houdt al weken aan. Ik zou niet eens meer weten hoe het voelt om zware ogen te hebben die je zo heerlijk dicht wilt laten vallen. Laat me alsjeblieft snel mama worden zodat ik 's nachts nog eens iets nuttigs te doen heb. Pleeeeaseeee?

Sopjes
Dacht je dat ik alleen een obsessie had voor de geur was wasmiddel? Dan heb ik je nog niet over mijn sopjes fascinatie vertelt. En ook hierbij geldt dat heus niet elk sopje iets met mij doet. Het gaat hier specifiek om het sopje dat in de wasmachine ligt als de trommel midden in zijn programma even tot stilstand is gekomen. Tel daarbij het tegen mezelf praten bij op en terwijl ik gefascineerd naar de machine kijk komen er dus teksten uit als 'Oh, wat ziet dat sopje er heerlijk uit zeg!' Dibbes, de enige aanwezige in het huis, keek mij aan alsof ze verstond wat ik zei en besefte dat ik knettergek aan het worden was. Helaas kon ik Willem later die middag bij wasje nummer 2 ook niet van het chille beeld dat de wasmachine ons voorschotelde overtuigen...

Oh lord! Will I ever be normal again?

Liefs,
Rachel

Heb je zin in nog meer babytalk? Klik dan hier om te zien welke kleertjes ik voor Pip hebt gekocht, lees hoe ik mij uitlaat over moedermaffia of bekijk welke kinderwagen wij hebben aangeschaft!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Maris Maria Renne
  Website: http://www.haremaristeit.nl

  Bij mij ging omstreeks week 34 echt een lampje uit in mijn hoofd. Mijn dochter is nu bijna 10 maanden en qua denkvermogen/geheugen zit ik nog steeds niet op mijn oude niveau. Maar het gaat al iets beter. Wil je uiteraard niet bang maken ;-)
  Ik ontwikkelde een fascinatie voor de combi van Ariel wasmiddel en Robijn wasverzachter. Ben een keer heel erg gaan trippen toen mijn vriend iets anders had gekocht en daarmee mijn much needed geursnuifmoment had verpest.Dit gaat over hoor.

  Naam: Anne

  Haha heel herkenbaar!! Wat hormonen allemaal met een vrouw kunnen doen!?!?! en hoogst waarschijnlijk krijg je er dalijk nog een nieuwe ruik-obsessie bij.. de heerlijke Zwitsal babygeur van kleine Pip mmmm..

  Naam: Jessica
  Website: http://www.ilola.nl

  Oh wat leuk om te lezen! En fascinaties voor wasmiddel en sopjes, daar heb ik nog nooit van gehoord! Wat bizar en grappig! Bij mij nog een paar weken te gaan tot ik over de 30 weken ben beland. Ik ben benieuwd wat de hormonen voor mij in petto hebben..

  Naam: Rowan - sillysis.nl
  Website: http://www.sillysis.nl

  Hahaha, ik lig in een deuk! Wat een leuk artikel en wat schrijf je leuk. Ik moet zeggen dat ik sinds kort ook die wasmiddel van AH heb en ja, hij is inderdaad heel erg lekker!

  Naam: Zus

  Je bent niet de enige met een wasmiddel fascinatie, ik vond het te gek! En dan vooral robijntje ❤️.
  Nog beter was het wanneer ik naar zwangerschapszwemmen was geweest, m’n bikini even snel spoelde (mét robijntje) en dan de combi van een verre chloor geur en wasmiddel: het einde!!
  Je bent niet de enige ;)

  Naam: Kimberly
  Website: http://www.nailoblog.be

  Wat kan jij heerlijk schrijven !! Ik heb enorm gelachen!

  Naam: Tamar

  OMG die wasmiddel!! Dat had ik ook!! Ik had in een plantenspuit van die wasmiddelkorrels gedaan met bakingsoda en water die ik dan rond het huis kon spuiten. En dan zat ik als een bezetene eraan te ruiken. Nu vind ik het nog steeds lekker ruiken, maar gewoon de normale variant :p.

  Naam: Max

  Ik voel me een stuk minder gek! M’n vriend moet altijd erg om me lachen als ik weer een schone was onder z’n neus duw of met een emmertje sop loop. Hij vind het wel heel fijn dat alles blinkend schoon is heel de tijd Haha. Ik hoop ook dat ik die schoonmaak drang na de zwangerschap kan vast houden. Hoe dan ook, bedankt voor je stukje! Zo fijn om niet de enige te zijn!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *