De kop doet misschien vermoeden dat ik een expert ben, maar dat ben ik zeker niet. Sterker nog, ik ben ook maar een snotneus die net komt kijken in de wondere wereld van het moederschap. Kortom, ik doe ook maar wat. Maar mijn ervaring met onze eerste vakantie als gezin deel ik wel graag met je. Misschien heb je er wat aan.

Wij zijn, as we speak, een weekje in Frankrijk. We zitten na een rit van 13,5 uur zo'n 1200 km van huis en gek genoeg zijn we er gekomen zonder een bos grijze haren en met een goed humeur.

Houd onderstaande tips in je achterhoofd en pak als de wiedeweerga je koffers! Het is leuk. Echt!

1. DOEN
Nou is 'gewoon doen' sowieso mijn levensmotto en dat is nu niet anders. For example: Je kan uren, dagen of weken zitten bedenken of je nou wel of niet die kleine mee kan nemen uit lunchen of je kan het gewoon doen. Wanneer het niet bevalt probeer je het later nog eens of in het 'ergste' geval laat je mini de volgende keer thuis. Nu begrijp ik heus wel dat met vakantie gaan een iets ander verhaal is dan uit lunchen, maar het is zo groot als je het zelf maakt. Denk je dat je baby het kan interesseren waar die is als de grote borsten armen van mama (en papa natuurlijk) er 24/7 voor 'm zijn?

2. Inpak stress
Een vakantie begint met voorpret, maar zodra de grote vertrekdag nadert wordt dit bruut verstoort door inpak stress. Chill the freak out! Bedenk allereerst wat het einde van de wereld vervelend zou zijn als je het niet bij je hebt. Bij mij was dat voeding, flesjes, luiers, billendoekjes, de speen en een extra setje kleding. Voor de rest moet je maar zo denken; al het overige waar je aan denkt is mooi meegenomen. Het gros is namelijk toch wel te koop op je vakantiebestemming. Ik neem namelijk aan dat je met je baby niet naar het meest afgelegen eilandje van Frans Polynesië gaat? Het klinkt natuurlijk wat extreem, maar we weten allebei dat je meer setjes kleding meeneemt dan mini ooit aan zal kunnen en de toilettas van de beeb zo vol wordt gestopt dat je er eventueel een jaar op dat meest afgelegen eilandje van Frans Polynesië mee vooruit zou kunnen.

3. Relativeer
Wat is het ergste dat kan gebeuren? Een natuurramp? Een kettingbotsing? Een vliegtuig van de radar? Ja, dat zijn zo ongeveer de ergste dingen die kunnen gebeuren (en de meest onwaarschijnlijke). Dus de rest waar je je druk om maakt valt dan allemaal wel mee.

Dan rest mij dus nog 1 ding te zeggen; Boek die vakantie en ga!

Liefs,
Rachel

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Naomy

  Haha, LOVE jouw look on life ;)!

  Ikzelf heb dikke aanleg om gestressed te zijn (als ik op vakantie ga dan ga ik er direct vanuit dat uiteraard net bij mij de natuurramp plaatsvind, tijdens de kettingbotsing, op weg naar het vliegtuig die van de rader gaat verdwijnen), maar probeer iedere dag bewust die ‘chill pil’ te nemen :)

  Fijn je verhalen weer te kunnen lezen, heb ze gemist :D!

   Naam: Rachel

   Hahah ik moest heel erg lachen om de chill pil hahah!

   Rachel
  Naam: Nathalie

  Whahahaha!!! Hilarisch weer. Maar wel waar. Love your positive way of life!!!

   Naam: Rachel

   Aahh haha dankjewel! Lief!

   Rachel
  Naam: Dita
  Website: http://www.rithika.nl

  Zeker, gewoon doen! Ons meisje is nu 4 maanden en ook al mee geweest op onze zeilboot. Als je zelf redelijk makkelijk bent wordt je kindje het denk ik ook wel over het algemeen.

   Naam: Rachel

   Oh wauw, gaaffff met jullie zeilboot! Ik denk dat inderdaad ook…hoe makkelijker je zelf bent hoe flexibeler je kind wordt :)

   Rachel
  Naam: Elise | From My Suitcase
  Website: http://frommysuitcase.com

  Zo leuk geschreven en helemaal waar!

   Naam: Rachel

   Ah dankjewel!!

   Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *