Tip 1: Verzamel alle items in je huis waarmee je wilt gaan stijlen. Denk aan boeken, vazen, kaarsen, planten etc. Leg ze allemaal bij elkaar op de grond als één grote flatlay.

Tip 2: Sorteer ze nu op kleur. Welke kleuren passen mooi bij elkaar? Maar kijk ook naar de objecten zelf want objecten op verschillende hoogtes bij elkaar doen het beter dan wanneer alles op gelijke hoogte is.

Voor dit hoekje heb ik items uitgezocht die qua kleur mooi bij elkaar passen, maar ook die qua vorm een mooi geheel samen vormen. In dit geval veel lage objecten (want salontafel) en 2 hogere items om het wat speelser te maken. En hiermee is de salontafel een romantisch plekje geworden met o.a. kaarsen, de boekjes waarin onze geloftes staan en een kaart van een dierbare vriendin.

Tip 3: Pik nu de grote objecten er tussen uit en zoek daar een mooi plekje voor, bijvoorbeeld op het dressoir. Vanuit dat object werk je met kleinere accessoires naar voren. Omdat de kleuren op elkaar zijn afgestemd worden de losse items wel één geheel.

Het item dat, zoals je ziet, overal mooi in blendt is de geur dispenser van Glade. Met dank aan hun nieuwe en stylish design. En wat mij betreft, en dat meen ik echt, de enige verfrisser die ik blijf ruiken. Glade heeft hiermee de perfecte vertaalslag gemaakt van functioneel design. Een lucht verfrisser die je mooi kan verwerken in je interieur en met verschillende geuren zodat er voor ieder wat wils is! Mijn favoriete geur is de romantische geur Pink Rose & Meringue. De geur bestaat uit een mengeling van rood fruit, wilde bloemen, hout en romige muskus. Een fijne, niet te overheersende geur, die mijn herinnering van de bruiloft weer tot leven brengt dankzij de wilde bloemen die ik droeg in mijn haar, op tafel stonden en in mijn bruidsboeket zaten. En nu dus mijn huis vullen met deze geur.

Tip 4: Wil je bepaalde items uitlichten? Gebruik dan één of meerdere boeken als ondergrond. Ik heb nogal een liefde voor edelstenen en door ze op een mooi boek te leggen komen ze net wat mooier tot uiting. Maar dat geldt eigenlijk voor alles dus ook kaarsen, foto’s of sieraden kun je op die manier uitlichten en iets meer body geven.

Tip 5: Voeg groen toe! Planten doen het altijd goed en brengen je hoekjes wat meer tot leven. The more green the better!

Met deze tips moet je vast een heel eind komen, maar ga vooral ook op je gevoel af. Als voor jou iets werkt is het goed. Speel een beetje met composities, verschuif hier en daar iets en vergeet vooral geen kaarsen. Want met een lekkere geur in huis én veel kaarsen is de toon voor een romantische avond, alleen of met je lief, al snel gezet. Benieuwd welke geur bij jouw woonstijl past? Doe dan hier de quiz op VT wonen!

Zin in meer artikelen met wooninspiratie? Klik dan hier!

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Dionne
  Website: https://diolifestyle.nl

  Aah jouw huis is echt zo mooi! Prachtig.

  Naam: Annemarie

  Hoi Rachel,

  Wat heb je een leuk en sfeervol huis. In je laatste blog is een staande lamp te zien naast de bank. Ik heb al zelf gegoogeld maar kan de kap niet vinden. Wil je mij het adres/webwinkel geven waar je de kap vandaan hebt. Alvast heel erg bedankt.

  Groeten, Annemarie

  Naam: Marin

  Hoi Rachel, wat maak je er toch elke keer wat moois van. Ik ben al een tijdje opzoek naar de lamp uit je vorige huis, rond, wit katoen ofzo met bamboe, ik heb hem in je video’s boven de ronde tafel ooit en in de keuken zien hangen en was erg benieuwd waar hij van was. Daarnaast volg ik elke week enthousiast je video’s, mooi gezinnetje heb je:) Groetjessss!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *