De afgelopen tijd heb ik zo'n viertal make-overs bij volgers van De Huismuts gegeven. Een dakterras, een slaapkamer, een woonkamer en een babykamer nam ik onder handen.
En zoals een kok thuis ook niet kookt en een tuinman een verwilderde achtertuin heeft liet het resultaat van mijn eethoek mini make-over ook even op zich wachten.

Vanaf het moment dat we in ons huisje trokken hebben we slim om moeten gaan met de ruimte. Onze woonkamer is één groot liefdesnest, maar klein in het aantal m2. De hoek van de eettafel was al snel bepaald.

Ik preekte voor een ronde eettafel (juist gezien de kleine ruimte!) maar mijn vader en Willem vormden samen een kamp en haalde mij over voor een rechthoekige eettafel.
Zelfs de kreten 'wie is hier nou de interieur blogger!' en eindeloze foto's van kleine ruimtes en ronde eettafels mochten niet baten. En dus liet ik mij overhalen voor een rechthoekige eettafel.

image-2017-07-30 (1) image-2017-07-30 image-2017-07-30

De tijd verstreek en de ervaring met onze eettafel ook. Toch niet zo handig. Hij nam meer ruimte in dan nodig en met het nodige prop werk konden we met vijf man aan tafel zitten. Comfortabel was het niet, maar het kon. Met meer man belandde een deel al snel op de tweede rang.

Na de zoveelste irritatie over de tafel mompelde ik iets van 'ik zei het toch' en dook ik achter mijn computer. Missie nieuwe eettafel was gestart! Ik startte mijn zoektocht bij MisterDesign. Voor wie het niet weet, ik kom uit Vught (naast Den Bosch) en heb ook samen met Willem een tijd in het centrum van Den Bosch gewoond.

MisterDesign heeft 2 prachtige winkels (recht tegenover elkaar) in Den Bosch en wekelijks stond ik verlekkerd naar binnen te kijken onder het mom van 'oriënteren voor ons grote mensen huis'. Met dat grote mensen huis is het nog niet helemaal gelukt, maar het runnen van een gezin reken ik ook onder grote mensen dingen dus ik liet mij dit keer even gaan op de site van MisterDesign.

MisterDesign werd 7 jaar geleden opgericht door Marco en René. Inmiddels zijn ze 2 winkels en een gave webshop verder. Ze verkopen 120 labels en wanneer de keuzestress daardoor toeslaat kan je door 1 van de 5 interieur adviseurs geheel gratis en vrijblijvend een interieuradvies laten opstellen. Voor wie klinkt dit niet als muziek in de oren?

Ik sloot mijn ogen even voor al het andere moois op de site en ging recht op mijn doel af, een ronde eettafel! En ik slaagde. Natuurlijk slaagde ik.

Ik koos voor de eettafel van HAY. Ik kon deze tafel wel dromen want ik heb 'm zovaak ergens online of in de bladen voorbij zien komen dat de keus snel was gemaakt. Voor de volledigheid, het is de HAY CPH20 tafel en ontworpen door de designers Bouroullec. En hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren en alle overige tafel van HAY vind je hier!

Vol verwachting klopte mijn hart op de dag van de levering. Twee onwijs gezellige kerels (oh wat houd ik toch van Brabanders!) sjouwden het hele pakket naar boven en tot mijn GROTE verbazing begonnen ze het pakket nog uit te pakken ook!

Semi ongemakkelijk stond ik erbij en keek ernaar...'uh moet ik niet even helpen?'  vroeg ik nog. Maar voordat ze antwoord konden geven stond de tafel en na 2x schuiven stond 'ie ook nog eens op zijn plek! Say whuuut?

Dat kopje had ik op de website even gemist, maar het was een zéér aangename verrassing. Als klap op de vuurpijl namen ze het afval ook nog eens mee. Oh ja, de levering is trouwens ook gratis! Vind ik écht top!

Goed, genoeg geluld...het resultaat:

IMG_6623IMG_6624IMG_6625IMG_6626

Kort na de levering van de nieuwe eettafel kwam Anna voor haar website ons huis fotograferen. Het resultaat hiervan is binnenkort te zien op haar mooie site en je kan haar natuurlijk volgen op Instagram! Thanks Anna voor de foto's :-).

Tip: Heb je net zoals wij een hoek waar je eettafel tegenaan staat? Plaats in die hoek 2 bankjes. Hierdoor behoud je die zitplekken en bespaar je ruimte omdat de stoelen niet naar achter geschoven hoeven te worden.

De tafel is verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Oh ja, en de voordelen van een ronde tafel?

 • Zó gezellig!
 • Door de ronde vorm is het meteen een eye catcher
 • Met meerdere mensen aan een ronde tafel kletst veel lekkerder
 • Elke persoon aan tafel kan overal even goed bij (snack time!)

- X -

Rachel and the fam!

Wellicht vind je dit ook leuk:
- Mijn badkamer make-over
-
De zolderkamer make-over
- VIDEO: Slaapkamer make-over

- De eettafel hebben wij van MisterDesign gekregen (waarvoor heel veel dank!!), maar niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat het hele proces precies is gegaan zoals hierboven vermeld -

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Aneta
  Website: http://mamapraatjes.nl

  Het is een hele mooie eettafel. Al vond ik de ronde eettafel meer bij het stijltje van de rest van de woonkamer passen. Maar aan de andere kant kunnen hier wel meer mensen aan zitten. Veel plezier met de mooie eettafel!

  Naam: Anna
  Website: http://www.annaschouten.com/

  Jaaa, het ziet er zo prachtig uit <3. Het heeft echt iets vriendelijkers, de ronde tafel ten opzichte van de rechthoekige! Love it! En sowieso natuurlijk een mooi hoekje met alle gezellige kussentjes en verschillende stoelen. Yayyy, zo leuk om het te mogen hebben fotograferen :)! Bedankt!

  Naam: Hanna
  Website: http://www.ladyblueberry.be

  Oh ik ben zo’n fan van HAY! Speciaal gewacht met mijn eettafel te kopen op hun colab met Ikea!

  Naam: Claudia
  Website: http://www.backpackgek.nl

  Ohhh wat prachtig! Ik vind jouw stijl zo cool!

   Naam: Rachel

   Ahh lief!!! ❤️

   Rachel
  Naam: Lonneke
  Website: http://www.nail-passion.nl

  Jouw stijl en smaak heeft mij zo geinspireert. Bij mij stond alles een lange tijd stil qua verandering in huis. Maar na het zien van jouw huisje en de make-overs begon het ook bij te kriebelen. Leuk hoe je laat zien dat je met hele kleine simpele veranderingen al iets heel groots kan bereiken. Ik ben heel benieuwd wat je ons nog meer gaat laten zien in de toekomst!

  Naam: Lieke

  Mijn vriend en ik gaan binnenkort samenwonen en ik wil ook graag een ronde tafel, maar ik ben vooral benieuwd waar je de bank vandaan hebt die in jullie eethoek staat?
  Liefs

   Naam: Meike

   Jaaa ook ik ben daar heel erg benieuwd naar!!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *