Nu de grootste buien voorbij zijn en wij een heerlijk zonnig weekend tegemoet gaan, had ik ineens enorme zin om mij en mijn huisgenoten te trakteren op een heerlijke power salade. Het avond zonnetje schijnt door het keukenraam en ik krijg meteen zin om te kokerellen.
 Het is voor ons (zoals voor velen) het einde van het studiejaar. Periode 4 is halverwege en sporten, een dansje doen of eens lekker een rondje skeeleren schiet er vaak bij in. Scripties, thesis, onderzoeken en portfolio’s hebben nu onze volledige aandacht. Boringgggggg !!

Tijdens het studeren eet ik liever niet te zwaar. Ik krijg dan een mega after diner dip en heb dan vaak 0% zin om nog de boeken in te duiken. Daarom probeer ik weinig pasta, pizza of friet te eten. Om toch lekker te eten en vol te zitten, maakte ik deze salade. Het is een salade met alles wat een salade in mijn ogen moet bezitten; fruit, noten, een kaassoort en een lekker stuk vis/vlees.

kip salade

Wat heb je nodig voor 3 power salades:
- Een goede hand verse bladspinazie
- Een zak rucola mix
- 1 blikje mandarijnenpartjes
- 1 grote of 2 kleine kipfilets
- Rode, pitloze druiven (trosje)
- Blok feta kaas of geitenkaas
- Handje gedroogde cranberries
- Handje gemixte, ongezouten noten
- Kerriepoeder
- Grof gemalen peper
- Kokosolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel olijfolie
- Sap van 1 limoen

Hoe maak je het?
1. Hak een grote slabak en schud de spinazie en slamix erin.
2. Lek de mandarijnpartjes uit en voeg de mandarijnpartjes toe aan je slamix.
3. Snijd de druiven en kaas in stukjes en voeg deze ook toe aan de sla.
4. Handje cranberries en noten door je sla heen schudden.
5. Snijd de kipfilet(s) in dunne plakken en bestrooi met wat kerrie poeder en grof gemalen peper. Bak mooi bruin in kokosolie.
6. Maak ondertussen je dressing. Meng je olie, mosterd, honing in een bakje en roer deze goed door je salade heen.
7. Snijd de kip in stukjes en maak het bord op.
8. Besprenkel met limoensap en aan tafel!

Ben jij, net als mij, ook zo zot op frisse salades? Bekijk dan mijn andere salade eens hier!

Liefs,
Floor

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *