Ken je dat? Je gaat lekker koken voor vrienden, maar stiekem sterf je zelf al van de honger omdat je net uit werk komt én ook nog boodschappen moet doen. Het koken moet natuurlijk wel leuk blijven dus een lekker hapje op tafel kan geen kwaad. En het liefst een snel hapje anders ben je alsnog lang bezig. Schenk jezelf een lekker glas wijn in, maak wat toastjes en zet Eros Ramazzotti op als achtergrondmuziek.

Even een persoonlijke noot. Ik hou intens veel van muziek. Het kan mijn hele stemming bepalen. Als ik op een niet al te fantastisch feestje ben en komt er ineens een knalnummer, dan word ik daar meteen vrolijk van. Tijdens het koken is muziek ook mijn grote sfeermaker. Eros Ramazzotti voor romantische en knusse avonden, Ellie Goulding voor avonden waarop ik voor mezelf kook en dus keihard moet zingen in plaats van kletsen en Nina Simone voor de avonden waarop je van die heerlijke gesprekken hebt met je vriendinnen.

Anyhow, dit fijne hapje dus! Doet het trouwens ook altijd goed voor bij de borrel of als late night snack :)

Nodig voor tien toastjes

  • 10 ronde toastjes – of gewoon langwerpig natuurlijk, maar die ronde staan zo leuk!
  • 1/2 camembert
  • 1 verse vijg
  • snuf peper
  • 1 tl honing
  • optioneel: 2 plakken serranoham

Zo maak je het

Hier valt natuurlijk niet zoveel uit te leggen. Je neemt een toastje en je legt daar een stukje camembert op en een plakje vijg. Strooi er wat versgemalen zwarte peper over en sluit af met een drupje honing.

Ik eet hem graag zo, maar je kunt hem ook afmaken met een plakje serranoham. Ook lekker!

image-2016-03-28

De toastjes zelf zijn vrij simpel, maar komen een stuk spectaculairder over wanneer je ze presenteert op een mooi blad. Kost geen drol en je hebt er lange tijd plezier van :)

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *