Afgelopen week heb ik mij regelmatig afgevraagd waar de zomer in hemelsnaam is gebleven! Ik kan me wel een paar mooie dagen herinneren, maar ik zou het echt zó chill vinden als we een zomer hadden met minimaal twee maanden lang zon. Nu moet ik deze lekkere salade mozzarella met gegrilde perzik die eigenlijk heel zomers is, op een regenachtige dag aan jullie voorschotelen. Of nou ja, dit hoeft natuurlijk niet persé vandaag, maar hij is zo lekker! Ook al schijnt de zon niet. Dus denk er een beetje zon bij als je een hapje neemt. En denk aan een gezellig terrasje met geluiden van de zee op de achtergrond. Zo smaakt hij vast nóg lekkerder.

Oh, en ik hoor trouwens soms dat ‘salades niet zo goed vullen’ en dat men daarom liever naar een goed belegd broodje grijpt. Hartstikke lekker natuurlijk, maar de kunst is om je salade te vullen met groentes. Daar zitten onwijs veel vezels in die ervoor zorgen dat je lekker lang vol zit.

IMG_4818-1050x787

Nodig voor twee personen

  • 2 flinke handen gemengde sla
  • 2 perziken
  • 1 bol mozzarella
  • 1 avocado
  • 1/2 courgette
  • scheut goede olijfolie
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • scheutje balsamico azijn

Zo maak je het

1. Maak de sla aan met olijfolie en breng op smaak met peper. Verdeel over twee borden.

2. Snij de perziken en de cougette in plakjes. Verhit een grilpan (of tosti ijzer!) en gril de plakken aan beide kanten aan. Snij ondertussen ook de mozzarella en avocado in plakken.

3. Verdeel alles over de sla en breng op smaak met wat peper en balsamico.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *