Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Gewoon, van de mensen om mij heen. Vriendinnen die vertellen iets lekkers te hebben gegeten, nieuwe foodtrends uit een magazine of uit een van de vele foodtrucks die op mijn pad komen. Zoals een tijdje geleden bijvoorbeeld toen ik op de showUP in Amsterdam stond. De catering op de meeste beurzen was nog niet zo heel lang geleden een beetje om te huilen. Het was een luxe als je kon kiezen tussen bruin of wit brood en als je liever geen brood eet zoals ik, had je geluk als er ergens in de koeling een karige en veel te dure salade lag verstopt.

Sinds de komst van foodtrucks kiezen steeds meer beurzen ervoor om een aantal trucks uit te nodigen die de bezoekers voorzien van eten en drinken dat met veel liefde en passie is klaargemaakt. En ik vind dat een heeele goede stap! Zo lunchte ik op de shopUP met een te lekkere soep gemaakt van pastinaak en gember. Wat een combi! Die moest ik thuis natuurlijk even na maken. Hij is niet precies hetzelfde geworden (iets met het geheim van de chef) maar hij komt een aardig eind in de buurt.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 800 gr pastinaak
  • 1 bouillon blokje – tuinkruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 5 cm gember in stukjes – of meer als je van gember houdt
  • 50 gr chorizo
  • 100 gr kastanje champignons

IMG_0703-683x1024

Zo maak je het

1. Neem een grote pan (liefst met dikke bodem) en verhit daarin wat olie. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit zachtjes aan. Was de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Voeg dit toe aan de pan en bak 5 minuutjes mee.

2. Schenk 1 liter water in de pan en voeg het bouillon blokje toe. Breng aan de kook en roer tot het blokje is opgelost. Leg een deksel op de pan en kook de pastinaak in 10 minuten zacht.

3. Zet het vuur laag, voeg de gember toe en pureer alles met een staafmixer tot soep. De gember voeg je pas als laatste toe zodat de smaak behouden blijft. Proef even en voeg naar smaak zout en peper toe. Wees zuinig met het zout want de chorizo voegt ook nog smaak toe.

Is de soep te dik? Voeg dan nog wat water toe. 

4. Snijd de chorizo in kleine blokjes en de champignons in vieren. Verhit een koekenpan zonder olie en bak hier de chorizo in. Voeg na 2 minuten de champignons toe. Het vet van de chorizo trekt op deze manier lekker in de champignons.

5. Verdeel de soep over schaaltjes en sluit af met de chorizo en champignons.

Psst…wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *