Portobello’s zijn een gezonder alternatief voor brood als je zin hebt in een burger. Het pakt misschien iets minder makkelijk op dan een broodje, maar met een leuk zakje of bestek kom je een heel eind. Ik eet deze hamburger met portobello’s zo nu en dan als avondeten met een lekkere salade erbij of aardappelfriet, maar nóg leuker zijn ze misschien wel als je ze in het klein maakt. Bijvoorbeeld als borrelhapje! Je kan dezelfde hoeveelheden gebruiken, maar vervang de portobello’s door kastagne champignons. Prikker erdoorheen en ze staan onwijs leuk op een grote schaal op tafel met een dotje citroenmayo erop.

 Nodig voor twee burgers of tien mini burgers

 • 200 gr rundergehakt
 • snuf peper en zout
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 grote tomaat (of een stuk of 5 cherry tomaatjes als je mini burgers maakt)
 • 4 portobello’s (of tien kastanje champignons als je mini burgers maakt)
 • een bosje verse koriander
 • 2 tl citroenmayo
 • scheutje olie om in te bakken
 • 2 grote prikkers (of tien kleine cocktailprikkers)

IMG_2818-1024x768

Zo maak je het

1. Kneed het gehakt samen met het ei, een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden door elkaar. Maak er een bal van en verdeel deze in twee kleine ballen. Verhit een koekenpan, druk de ballen plat tot burgers en bak gaar.

2. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de portobello’s. Ongeveer 2 minuten per kant op laag vuur.

3. Snijd de tomaat in plakken en maak de hamburger zoals op de foto. Portobello, tomaat, hamburger, wat koriander, citroenmayo en sluit af met nog een portobello.

De mini hamburger maak je gewoon op dezelfde manier, alleen maak je geen twee maar tien balletje van het gehaktvlees. Bak de champignons iets langer dan de portobello’s en snij de cherry tomaatjes twee keer doormidden zodat je kleine plakjes krijgt.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Minke Maria
  Website: http://minkemaria.nl

  Hmm, dat klinkt lekker en ik ben sinds maandag weer op mijn koolhydraten aan het letten, dan is het ideaal! Ik zag in eerste instantie (op bloglovin’, dus klein plaatje) trouwens alleen een vies gekleurd broodje en dacht dat de ‘burger’ van portabello zou zijn, dit had ik niet verwacht.

   Naam: Rachel

   Hahaha maar goed dat je er toch op hebt geklikt! :D

   Rachel
  Naam: laura
  Website: http://wanderlust-blog.nl

  Wat een idee! Lijkt me super lekker!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *