Truffel, groene asperges en zalm zijn echt one hell of a combination.  Super smaakvol, binnen tien minuten op tafel en gezond.

Asperges zijn er in verschillende kleuren, namelijk wit, groen en paars. De witte asperges zijn wit omdat ze niet aan daglicht zijn blootgesteld. Groene en paarse asperges daarentegen wel en om dat ze boven de grond groeien zouden ze daarom ook meer vitaminen bevatten.  Vooral de top zit vol met vitamine B en deze vitamine heeft een belangrijke rol in je energiehoushouding. Daarnaast zitten ze vol met mineralen en zijn ze rijk aan vitamine E.

Nodig voor twee personen

  • 400 gr groene asperges
  • 2 zalmfilets
  • 2 eieren
  • flinke scheut truffelolie
  • scheutje olijfolie
  • snufje versgemalen zwarte peper

IMG_2924-1024x768

Zo maak je het

1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de eieren zacht in vijf minuten.

2. Snij een stukje van de onderkant van de asperges af en was ze goed. Verhit wat truffelolie in een koekenpan en bak hierin de asperges gaar in ongeveer vijf minuten. Check even of ze zacht genoeg zijn.

3. Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin kort de zalm. Een halve minuut per kant als je van rauwe zalm houdt en één minuut voor een gaardere.

4. Verdeel de asperges over twee borden met daarbovenop de zalm. Pel het eitje en leg dat ernaast. Bestrooi met vers gemalen peper en sluit af met een extra scheutje truffelolie.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *