Broccoli is helemaal hot en happening bij mij in de keuken. Toen ik voor het eerst rauwe broccoli probeerde (in deze heerlijke raw broccoli salade met noten en yoghurtdressing) was ik een een beetje sceptisch. Maar niets was minder waar! Een groot groen hartje voor deze kleine boompjes. Waarom? In een eerdere post had ik het al over de gezondheidsvoordelen van broccoli.

Zestig gram broccoli zorgt al voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Broccoli bevat een stofje dat voor de activatie van antioxdanten en enzymen in onze immuumcellen zorgt. Deze immuumcellen gaan op hun beurt weer agressieve stoffen tegen die ons lichaam kunnen beschadigen. Agressieve (schadelijke) stoffen kunnen zorgen voor ouderdomsaandoeningen en een zwak immuumsysteem. Dus kom maar op met de broccoliroosjes

beauIMG_3050-1050x788

Daarnaast verbaas ik me over de lekkere smaak van broccoli in smoothies. Oké, het is niet SUPER lekker maar ik vind het smakelijker dan spinazie. En het is weer eens wat anders :)

Nodig voor 1 grote smoothie

  • een handje gewassen broccoli roosjes
  • 1 kiwi gold
  • 1 appel
  • scheut water

beauIMG_3047-1024x768

Zo maak je het
1. Schil de kiwi en schil de appel in stukken. Verwijder de pitten.

2. Stop alles in je blender en blend tot een romige smoothie. Om hem helemaal glad te krijgen laat je de blender minimaal een halve minuut draaien.

3. Voeg wat meer water toe als je hem dunner wilt.

Proost!

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *