Ik kan mezelf bijna niet indenken dat er een tijd was waarin ik havermout nog niet kende. Ik doe er echt van álles mee. Ik maak er maskertjes van, taartbodems, koekjes, pizzabodems en ik eet het rauw, gebakken of gekookt. Als ik ‘s morgens haast heb schep ik een paar eetlepels door een smoothie of in een bak yoghurt, maar het allerliefst bak ik er pannenkoeken van. En als je die pannenkoeken daarna vult met vers fruit en Turkse yoghurt.. Begin je je dag met een heeele grote glimlach :)

De pannenkoeken blijven twee a drie dagen goed dus bak er meteen een paar zodat je een klein voorraadje hebt. Ze zijn namelijk ook super lekker als gezond tussendoortje. Smeer de pannenkoek bijvoorbeeld in met notenpasta, leg een banaan in het midden en rol op.

IMG_4478-1024x768

Nodig voor 1 pannenkoek

 • 1 ei
 • 25 gr havermeel – je kunt hiervoor ook 25 gr havermout vermalen tot meel in je blender
 • 30 tot 35 ml water
 • 1 tl kokosvet om in te bakken

Voor de vulling

 • 1/4 honing meloen
 • 1 banaan
 • 1/2 appel
 • 1 el honing
 • 2 el Turkse yoghurt – gewone yoghurt of kwark kan natuurlijk ook maar Turkse yoghurt is zo lekker romig...

Zo maak je het
1. Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek tot een beslag. Verhit wat kokosvet in een koekenpan, giet het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar.

2. Snijd ondertussen het fruit in repen.

3. Leg het fruit in het midden van de pannenkoek en sluit af met wat honing en yoghurt. Klap de zijkanten dicht of rol op.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Britt • Annebrittures
  Website: http://annebrittures.blogspot.be/

  Huh, maak je van havermout maskertjes? Hoe dan? (: Ziet er wel erg lekker uit, ik kan er ook niet genoeg van krijgen haha. Ik hamster met veel plezier een aantal dozen van de winkel.

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *