Een quiche maken is erg makkelijk en met de juiste ingrediënten is het een lekkere en gezonde snack of lunch. Ik serveer hem regelmatig bij de borrel in kleine pizzapunten of ik neem een groot stuk mee naar werk. Je kunt hem opwarmen maar koud is hij ook heeel erg lekker. Nu kun je natuurlijk eindeloos variëren met vullingen én met diverse bodems. Kant en klare bodems zijn voor mij natuurlijk not done, dat begrijp je wel ;) Maar ik heb ook niet altijd zin om een gezonde bodem in elkaar te kneden. En daar heb ik een oplossing voor..

En dat is een wrapbodem! Ik vertelde al eerder dat ik altijd een paar wraps in de koelkast heb liggen. Ik rol er een banaan in met pindakaas als snack of ik vul hem met tonijnsalade, rode ui en avocado als lunch. Of ik maak er dus een bodem van. Gebruik elk soort wrap die je maar wilt. Ik maak in dit recept gebruik van (glutenvrije) wraps van boekweit. Klik hier voor het recept.

IMG_4994-1024x768

Dit heb je nodig voor een kleine quiche

 • 1 grote wrap – klik hier voor het recept of neem een kant en klare
 • 100 gr gamba’s – gegaard 
 • 2 knoflookteentjes
 • scheutje olijfolie
 • 150 gr kwark
 • 50 ml water
 • 3 eieren
 • 200 gr broccoli
 • 1 kleine rode ui
 • snuf peper en zout – versgemalen 

Materiaal

 • een kleine platte quichevorm (tip: van de Action!)

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Pers de knoflook uit en meng in een schaaltje de gamba’s, knoflook en olie door elkaar. Zet even aan de kant. Meng in een andere schaal het water met de kwark, eieren, peper en zout door elkaar met een garde. Snij de broccoli in hele kleine roosjes en snipper de ui.

3. Leg de wrap in de vorm. Verspreid de broccoli, ui en gamba’s erover. Giet als laatste het kwarkmengsel eroverheen.

4. Zet de vorm voor 30 tot 40 minuten in de oven. Check na 25 minuten regelmatig of de quiche gaar is door er licht op de drukken.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Lie

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: lanyding

  Delicious foods and detailed methods.

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *