Wanneer je kind de boel op stelten zet kan je er soms ongelofelijk om lachen en soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan. Van een bord eten op de grond gooien, enorm treuzelen met aankleden tot aan de strijd om de autogordel. Soms weet je zelf even niet meer hoe je het kan voorkomen of hoe je het beste kan handelen in zo'n situatie.

Dat het ouderschap één grote challenge is mogen duidelijk zijn, maar gelukkig hoef je niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden en staat internet boordevol tips. Gooi de rollen bijvoorbeeld eens om en maak van de struggle een spel!

CliniClowns heeft een gratis E-book ontwikkelt met 9 speelse clowntips. Op hun facebookpagina vroegen zij wat de meest voorkomende uitdagingen zijn voor gezinnen met kinderen van 3 tot 8 jaar oud. Clowns zijn nieuwsgierig en bekijken de wereld vol verwondering en fantasie. Daarmee staan ze dichtbij de beleving van een kind. In hun spel zetten zij technieken als verrassend denken, improviseren en het verleggen van focus in. En je hoeft heus niet een rode neus of een kostuum aan te trekken om deze technieken in te zetten. Het E-book kan je hier gratis downloaden en is heel erg leuk voor nieuwe inzichten en om herkenbare situatie's op een andere manier te benaderen.

Schermafbeelding 2017-10-04 om 15.53.11
Sinds kort ben ik ambassadeur van CliniClowns en ik hoop jou te mogen bereiken met hun ongelofelijk belangrijke en mooie werk. De CliniClowns zijn natuurlijk bekend van de ziekenhuis bezoeken, maar ze doen zoveel meer dan dat. Gezinnen met een ziek kind kunnen bijvoorbeeld het CliniClowns college bezoeken, een unieke theater belevenis van 2 uur waar geen andere gezinnen bij aanwezig zijn. De decorbouwers van de Efteling hebben een clown school gebouwd en terwijl je samen met een conciërge en een CliniClown door de school loopt gebeuren de meest wonderlijke dingen. Niet is daar wat het lijkt...

Ik kan alleen maar hopen dat jouw kind de gezondheid en energie heeft om clown streken uit te halen en het E-book de enige hulp is die de clowns jou komen brengen.

Liefs,
Rachel

Wellicht vind je dit ook leuk:
- Ik ben ambassadeur van CliniClowns
- Tips op je kind zonder strijd aan tafel te laten eten
- Een groot geschenk voor jou en je kind; onder je kussen kaartjes

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *