Tip 1. Boek een nachtvlucht
Meteen na het boeken van de nachtvlucht had ik al spijt want wat als ze dus níet slaapt? Maar thank god voor deze geweldige beslissing! Doordat we rond 20.30 uur de lucht in gingen bleef Pip redelijk in haar ritme. Om 21.30 uur had ik een slapende dreumes op schoot die vervolgens tot 04.00 uur sliep en na een half uurtje spelen weer tot 07.30 uur in slaap viel.

Tip 2. Houd zoveel mogelijk het avondritueel aan
Een slaapassociatie creëren is key. Toen we eenmaal in de lucht zaten trokken we haar pyjama en slaapzakje aan en kreeg ze haar avondfles, knuffel + speen. Ze wist hierdoor dat het tijd was om te gaan slapen en viel, na wat gedraai en van schoot gewissel, in mijn armen in slaap.

Tip 3. Neem peutermelk mee in je tas
Deze tip kreeg ik van een lezeres. Zij was met haar dochter naar Australië gevlogen en peutermelk was haar redding. Door de enorm lange vlucht was haar dochtertje vermoeid, wilde niet eten en daardoor lukte het slapen ook maar moeizaam. Je kent het wel, de visuele cirkel. De peutermelk gaf haar net even het bodempje dat ze nodig had, het vulde haar maagje en ze viel was een roos in slaap. Just in case nam ik ook maar peutermelk i.p.v. gewone melk mee voor het avondflesje en of het hieraan lag weet ik niet. Maar ze sliep!

Good to know; je mag eten en drinken meenemen in je handbagage voor kinderen tot 1,5 jaar.

Tip 4. Neem oud en nieuw speelgoed mee
Zorg dat je genoeg bij je hebt om de mini bezig te houden tijdens de wakkere uurtjes. Ik had het favoriete speelgoed van Pip in mijn tas zitten, maar ook nieuw speelgoed. Zo bleef ze elke keer geprikkeld om ergens mee te spelen.

Tip 5. Neem zelf eten en drinken mee
We proberen in het dagelijks leven ernaar te streven dat we niet belonen/straffen met eten. Maar in het vliegtuig wel, haha. Liever even zoet houden met een knijpfruitje in de hand dan een gillend kind dat uit de stoel wilt klimmen terwijl het teken stoelriemen vast aanstaat. Verder is het fijn om niet afhankelijk te zijn van de service. Je dreumes of peuter heeft er niet echt een boodschap aan dat de service is uitgesteld vanwege turbulentie. Wij hadden krentjes, knijpfruit/knijpyoghurt en crackers in de tas zitten. Good to know; je mag eten en drinken meenemen in je handbagage voor kinderen tot 1,5 jaar. Pip was tijdens onze reis al wat ouder, maar bij de security check even niet ;-).

Tip 6. Neem de draagzak mee
De draagzak kan echt je redding zijn als je kind niet wilt slapen. Wij hebben 'm uiteindelijk niet gebruikt, maar ouders een paar stoelen voor ons wel. Hun kindje kwam maar niet in slaap en om haar rustig te maken gingen ze met haar in de draagzak rondjes lopen. Ook fijn voor de buren die dan niet continu naar het gehuil hoefden te luisteren.

Tip 7. Neem de autostoel mee
Deze tip kreeg ik van dezelfde lezers en hier gaan we op onze volgende reis ook echt gebruik van maken! Tot 2 jaar mogen kinderen mee op schoot reizen, maar na 2 jaar krijgen ze een eigen stoel. Zij tipte mij dat bepaalde autostoelen, waaronder de brittax, een sticker hebben waarop staat; use for aircraft. Doordat je kindje in een autostoel zit, zitten ze veel comfortabeler en kunnen ze ook fijner slapen omdat ze hun hoofdje tegen de zijkant aan kunnen leggen.

Tip 8. Deryan Air-Traveller
Oh hadden wij deze tip maar eerder gehad! Verschillende lezeressen tipte mij de Deryan Air-Traveller onder deze foto op Instagram. Check die foto sowieso voor nog meer travel tips met kids by the way! De Deryan Air-Traveller is een matrasje die echt ideaal is om bij je te hebben als je kind op schoot meereist. Je verdeeld hiermee de druk  op schoot en hij kan zowel als matrasje als als stoeltje gebruikt worden. Wat een uitvinding! Dit wordt mijn eerste aankoop voor onze volgende reis.

And last but nog least...chill. Just be chill. Hoe relaxter jij bent hoe relaxter je kind. Go with the flow, neem het moment zoals het komt. Ben van te voren niet teveel in de rats over 'wat als...' want als een ongemakkelijk moment zich voordoet weet jij als de beste hoe je je kind kan troosten. En als het niet lukt dan even niet. De reis heeft nog genoeg uren voor zich dat het wel goed kan zijn.

Heb jij nog goede tips? Laat ze dan in de comments achter en zo kunnen we met elkaar het lijstje nog langer maken.

P.S. Nog even een boodschap naar de meneer die naast mij zat tijdens onze overstap. Ik heb je zien kijken hoor. Ik voelde je ogen in mijn nek branden. Maar wat jij niet weet is dat jij fris en fruitig met je korte broek en slippers het vliegtuig in kwam lopen en wij er net 14,5 uur op hadden zitten. Die 14,5 uur waren vlekkeloos verlopen. Had je niet verwacht hè? Tijdens de overstap had ik de speen van mijn dochter in de tas gestopt die inmiddels in de bagagebak boven ons lag. Ja, super dom van mij. Je wilt niet weten hoe klote ik mij voelde dat juist net op dat moment mijn dochter haar speen nodig had, maar ik er niet bij kon omdat we aan het opstijgen waren. En als je écht had gekeken had je gezien dat ik mijn best deed, maar je keek niet echt. Dus houd voortaan je oordeel voor je of ga lopen. Het is even ver.

Liefs,
Rachel

 

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Mylène

  Haha, dat laatste stukje! Geweldig! Ik heb je Instagram/Youtube/Blog nu ongeveer sinds een weekje ontdekt .. en kijk/lees sinds die dag iedere dag wel iets van je. Je bent zo’n leuk mens! :-D

  Naam: Madelon

  Hoi Rachel,

  Super leuk stuk om te lezen! Ik kijk vaak naar je vlogs en ben geïnspireerd om met ons gezin (kids zijn nog niet eerder buiten Europa geweest en zijn bijna 6, 9, en 11) ook een verre reis te maken. Eerst dacht ik aan een rondreis maar jullie huis op Bali ziet er ook zo tof uit en er is genoeg te zien en doen. Ik zou graag horen waar en hoe je dit kunt boeken.
  Geniet er nog van, wij gaan pas in de zomer van 2019! Liefs Madelon

  Naam: Ienske

  Thanks voor de tips! Wij zijn net terug van rondreis voor Zuid Afrika met onze 1,5 jarige dreumes, en de vlucht is zo goed gegaan!

  Naam: Dianne

  Wij zijn met onze zoon toen hij 8 maanden was naar Cuba geweest en toen hij 14 maanden was naar New York.
  De rozijntjes gebruikte ik tijdens opstijgen en landen omdat hij dan vast op schoot mort zitten rn hij vrij lang bezig is met het doosje rozijntjes. Verder boeken we als het lukt in ieder geval een stoel bij het gangad zodat we makkelijk in en uit kunnen om spulletjes te pakken of er eveb uit te gaan met de kleine. Bij de reis naar Cuba pastte onze man nog in een babybasket (idesal)). Tijdenz de vlucht naar New York kregen wij plekken met extra beenruimte zodat onze zoon ook pp de grond voor ons kon spelen.
  Beide vluchten zijn ons meegevallen!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *