Dat ik mag ervaren hoe het is om zwanger te zijn is een meisjesdroom die uitkomt. Als je mij vroeger de vraag stelde wat ik later wilde worden was het antwoord steevast 'mama!'

Dat het nu die welbekende 'later' is waar het vroeger altijd overging is bijna niet te bevatten en ik voel mij dan ook ongelofelijk bevoorrecht. Maar hoe allemachtig prachtig het ook is en hoe intens blij ik ook ben, er zijn ook genoeg dingen waar ik na de zwangerschap ontzettend naar uitkijk. Want eerlijk is eerlijk, zwanger zijn is heus niet altijd alleen maar leuk. 'Niet altijd alleen maar leuk? Het is toch fantastisch!' zou ik een jaar geleden nog uitgeschreeuwd hebben. Sterker nog, ik heb het nog tegen iemand gezegd. Maar Renske, you're so damn right. Het is inderdaad niet altijd even leuk.

En daarom zijn dit mijn 5 ontzettend-naar-uitkijk-momenten:

1. SUHSI
Sushi eten! Oh yeah. De smaak van bier, de smaak van wijn en zelfs de smaak van een Gin Tonic kan ik nog wel missen. Maar de smaak van een vers stukje zalm of tonijn op mijn tong? Give it to me baby!

2. DANCE WITH ME!
Voor mijn zwangerschap was ik op mijn gelukkigst als ik samen met mijn lieve vriendjes en vriendinnetjes de nacht kon wegdansen op een tof feestje ergens in Amsterdam of nog beter; op Ibiza zoals hieronder! Inmiddels ben ik al maanden uit de running en h-u-n-k-e-r ik naar een goed feestje waar de morgen even niet bestaat. Nu besef ik mij al te goed dat alles verandert als Pip er eenmaal is. Maar reken maar dat ik komende zomer de party agenda erbij pak en iedereen optrommel. En of het me dan bevalt? Dat zien we dan wel weer!

image-2016-01-27 (2)

3. SPRING IN 'T VELD
Op mijn buik slapen, naar de tram rennen, langer dan 5 minuten wandelen, trap lopen...het gaat allemaal niet meer zonder slag of stoot gekreun. Waar is die jonge vrouw van 27 die huppelend door het leven ging? In mijn hoofd huppel ik er nog lustig op los, maar mijn lichaam doet even niet meer mee.

4. BORRELTIJD
En dan niet zozeer om de smaak van alcohol, maar wel om de gezelligheid die erbij komt kijken. Dat ene extra biertje of wijntje waardoor iedereen net even wat losser is, harder praat dan nodig is en denkt on top of the world te zijn waar ik mij nu zo aan erger, is eigenlijk best gezellig. Als je mee kan doen...

5. HIGH WAISTED JEANS
Voor mijn zwangerschap woonde ik in mijn high waisted jeans. Er kwam geen broek het huis in die lager zat dan navelhoogte. Met een gezellig truitje in mijn broek of een crop top erboven was ik altijd ready to go. Die tijden zijn voorlopig nog even voorbij. Maar ach, gelukkig hebben we de foto's nog...

image-2016-01-27 (1)

En tot het weer zover is en ik mij volledig aan bovenstaande punten kan geven geniet ik van de kleine dansende ballerina in mijn buik. Want dát gevoel. Dat zal ik pas echt gaan missen.

Liefs,
Rachel

P.S. Mocht je willen weten wat ik dus niet wist voordat ik zwanger werd, hoe onze kinderwagen eruit ziet of wat hormonen met mij doen? Je vindt het allemaal hier!

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Dita
  Website: http://www.rithika.nl

  Ja een wijntje mis ik ook wel en lekker gek doen (dansen, springen etc) met de leerlingen van mijn klas. Ons meisje wordt as week gehaald dus het duurt niet lang meer voordat dit weer kan.

  Naam: Yvonne

  Ow ik herken mezelf hier volledig in! Nog een paar maandjes!

  Naam: Chantal du Perron

  Ohhh dit bericht is al oud maar wat fijn dat het er nog staat en dat de vrouwen die zich op dit moment precies zo voelen het kunnen lezen! :)

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *