Wanneer de donkere dagen voor de deur staan, gaan de lampen in huis weer massaal aan. Niks gezelliger dan een goed sfeerlicht tijdens een etentje met al je lieve vrienden en familie of een avondje bank hangen. Bij een goed sfeerlicht hoort natuurlijk een prachtige lamp, maar waar vind je nou de perfecte lamp, die niet over de €100,- kost en die er ook nog eens leuk uit ziet? Ik sloeg mijn handen in één met IKEA en deel met jullie mijn 10 lievelings lampen!

 

Lampen_1

1. Mix & match lampenkamp + voet:

Mix and match! Zit er tussen het standaard assortiment niks voor je tussen? Dan mix je toch zelf een lampenkap met een voet? Ik ging voor deze combi. Benieuwd hoe ik 'm heb gestyled? Kijk dan de slaapkamer make-over!

2. Bureaulamp

Ik vind dit een super gave bureaulamp door het strakke, simplistische design en de combi wit met hout. Een feauture van deze lamp is helemaal awesome want je kan je telefoon er draadloos op opladen.

3. Wandlamp

Waan je in de wolken met deze mega schattige wolkenlamp. Hoe lief is deze lamp voor in de kinderkamer?!

Dit is mijn favoriete lamp van IKEA. En niet alleen die van mij, maar van ook vele anderen! Al heel lang is deze lamp een echte insta hit en ook op Pinterest zie je 'm veel voorbij komen. Ik snap het wel. Van een strandhuis, tot aan  Scandinavisch design tot aan een bohemian interieur...hij past overal!

Lampen_2

 5. Hanglamp

Heb jij een huis vol lichte kleuren en hou je van natuurlijke materialen zoals hout,  mooie plaids en rotan meubeltjes dan mag deze lamp zeker niet missen in jouw interieur. Zeker een favorietje.

6. Bureaulamp

Door z'n vintage uitstraling vind ik dit ook echt een leukerd voor op een bureau! En de kleur? Love it!

7. Lichtsnoer

De dagen zijn kort en een lichtsnoer maakt de donkere dagen net wat knusser en gezelliger en een dikke plus, ze staan geweldig in ieder interieur. Hang ‘m losjes langs de muur of bijvoorbeeld langs de deurpost, ik ben fan!
Deze koperen lamp is een echte eyecatcher in het interieur. De bijzondere vormgeving maakt elk saai hoekje in huis binnen no time bijzonder. Is ‘ie niet prachtig?

Deze tafellamp vind ik mega mooi, door de speciale vorm en door het gebruik van Rotan. De lamp geeft een niet te fel en mooi licht wat een fijne sfeer creëert in de kamer.

Een lege plek in je woonkamer, of een hoek waar je niet zo goed van weet wat je er mee aan moet? Deze vloerlamp is de perfecte oplossing, Hij is vrij simpel, maar door de gouden details en de industriële uitstraling maakt het 'm net wat meer bijzonder. Oh en hij is niet alleen leuk voor in de woonkamer, maar is ook een goede optie voor naast je bureau, is weer eens wat anders dan het standaard bureau lampje.

Creëer gemakkelijk verschillende sferen in huis met IKEA Smart lighting serie!

Licht is het belangrijkste element in huis en hoe prachtig die ene lamp ook kan zijn, als die geen mooi licht geeft, doet dat af aan de sfeer. Van mijn studentenkamer tot aan het tijdelijke huisje waar Willem en ik op paste tot aan ons huidige huis, ik heb altijd geïnvesteerd in goede verlichting omdat je daarmee een sfeer kunt creëren die je met spullen niet kunt. Hoeveel mooie meubels je ook in je huis hebt staan, zonder de juiste verlichting voet het al gauw sfeerloos aan.

Er zijn drie soorten verlichting; basisverlichting, functieverlichting en sfeerverlichting. Ik gebruik in onze woonkamer enkel sfeerverlichting, maar wanneer je bijvoorbeeld een leeshoekje hebt is functieverlichting heel geschikt. Door een dimmer op functieverlichting te zetten maak je dit licht sfeervoller. Staat de eettafel in de woonkamer? Zorg dan dat de lamp 55-60 cm boven de eettafel hangt. En ga eens op verschillende plekken zitten voordat je hem ophangt zodat je kan beoordelen of je er vanaf een zitplek niet recht tegenaan kijkt waardoor het je zicht belemmerd.

image-2017-12-27 (2) image-2017-12-27 (3) image-2017-12-27

Eigenlijk is het wat betreft verlichting net zoals met interieur; mix and match voor de meeste sfeer.

En om je huis net dat stukje sfeer te geven heeft IKEA een Smart Lighting serie ontwikkeld, deze serie maakt slimme verlichting makkelijk en betaalbaar. Met deze serie verander je de sfeer in je kamer namelijk met maar 1 druk op de knop, want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Het enige wat je moet doen om de set te installeren is je led-lamp vervangen voor de TRÅDFRI led-lamp, é voilà, je set is ready to go.

Een gezellig avondje met vrienden? Een snel ontbijtje aan de keukentafel? Of gewoon tijdens het thuiswerken, met 1 druk op de knop creëer je de perfecte sfeer. Een groot voordeel van deze serie is dat je gewoon lekker draadloos kan dimmen, aan- of uitzetten, van warm naar koud licht kan gaan, en dat allemaal met een afstandsbediening of met de speciale app(!), handiger kan niet toch?!

Enjoy the winter time!

XO,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Marion
  Website: http://mamisdehortop.nl

  leuk die nieuwe indeling. Maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo lekker lezen die twee kolommen. Ik vind het wat onrustig.
  Maar misschien is het een kwestie van wennen.

   Naam: Rachel

   Heyy Marion, thanks voor je feedback! Goed om te weten want misschien dat ik een andere blogpost dan anders in deel. Het is voor mij ook nog even uitvogelen wat jullie fijn vinden en wat niet :). Liefs!

   Rachel
  Naam: Aneta
  Website: http://mamapraatjes.nl

  Erg leuk allemaal! Laatst heb ik een bureaulamp gekocht die wel aardig op nummer 2 lijky

  Naam: Zoeve
  Website: http://www.zoeve.nl

  Als eerste: je website is echt prachtig. Wel ben ik het Marion eens dat het nu niet prettig leest door de twee kolommen. Als je beneden bij punt 6 bent, moet je weer helemaal naar boven scrollen om verder te lezen.

  Naam: Noortje

  Hoi hoi!
  Ik vind je jungle behang zo gaaf!!
  Mag ik vragen van welk merk het is en waar je het gehaald hebt??
  Groetjes!!!!

  Naam: Leon
  Website: https://www.onlineparketshop.nl/

  Wat een leuke tip! Ik vind lampen zoeken best moeilijk.. ik ga deze tips zeker gebruiken. Ik ben ook erg fan van natuurlijk licht, zo jammer dat het zo donker is tijden de winter maanden. Ik kan niet wachten tot lente! Ik kies ook het liefst voor lichte kleuren in huis zodat de ruimte groter lijkt. Ik vind nummer 9, de tafellamp super leuk! Mijn favoriet.
  https://www.onlineparketshop.nl/

  Naam: Thomas
  Website: https://www.otto.nl

  Ik vind de lamp nummer 4 heel goed. Het is niet te licht, maar niet te donker.

  Naam: Melissa

  Hallo rachel
  Ik kwam je 7 woonzonden tegen in de VT wonen en ben helemaal gek van je bank ?
  Mag ik vragen waar die van is?
  Ik hoor het graag
  Groetjes Melissa

  Naam: Marieke
  Website: http://www.sukhi.nl

  Wat een inspirerend artikel! Leuk de keuze van lampen. en leuk dat je de verschillende soort verlichting toelicht! Voor mij is een dimmer op de verlichting onmisbaar! Ik maak s’avonds graag een sfeerlichtje in huis, gezellig!

  Groetjes Marieke
  http://www.sukhi.nl

  Naam: Neeltje

  Hoihoi,

  Mag ik vragen wat de blauwe kleur op de muur is en waar je die gekocht hebt? Het ziet eruit als een mooie warme kleur blauw.

  Groetjes!

  Naam: Femke van Dijk
  Website: http://www.huizeninfo.nl

  Erg leuk om dit even te lezen en zo inspiratie op te kunnen doen, bedankt hiervoor, ik blijf je volgen!

  Naam: Ilse

  Hoi! De stalamp + lampenkap met de print. Waar zijn die van? Liefs Ilse

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *