Ik vind het belangrijk om dit met jullie te delen, want gedeelde smart is halve smart toch?

Just kidding, ik hoop hiermee het beeld te doorbreken en de druk weg te nemen dat je na je bevalling snel strak moet zijn of er überhaupt naar streeft om je oude lichaam terug te krijgen. Want ook al is er bij menig IT girl geen spoor van striae of puddingbuik te herkennen, ik denk bij het gros van de vrouwen wel. Mijn oude lichaam, die gaat er denk ik niet meer komen en dat is oké. Inmiddels is het oké. Ik ben trots dat mijn lichaam een kind heeft kunnen dragen en alles van binnen zodanig heeft gefunctioneerd dat ik een gezonde dochter op de wereld heb mogen zetten.

Dat ik daar aan de buitenkant wat littekens en een slappe buik aan over heb gehouden, is eigenlijk alleen maar iets waar ik trots op mag zijn #notetoself.

VSM vroeg mij voor het initiatief #VSMskinstories om mijn huidverhaal te delen, en ik denk dat het een goed moment is om in deze tijden van Facetune (app om je gezicht en lichaam mee glad en dun te strijken) naar buiten te treden met je échte skinstory. Wat vertelt jouw lichaam over jou of over wat je hebt meegemaakt? Deel het ook met #VSMskinstories, want we mogen trots zijn op onze huid!

Als jij je eigen schoonheid niet uitstraalt, zien anderen het ook niet.

Liefs,
Rachel

-Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. VSM-

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Hedwig

  Wow, wat fijn dat je dit plaatst! Er wordt zo’n onrealistische standaard gefaked op sociale media… Het lukt me vaker niet dan wel, maar ik probeer ook trots te zijn op mijn lichaam dat twee kinderen heeft gedragen en gevoed. Lezen dat een prachtige vrouw als jij ook onzekerheden heeft, helpt!

  Naam: Aneta
  Website: http://mamapraatjes.nl

  Wat een topblog Rachel! Je bent mooi zoals je bent. Belangrijk is dat we kunnen stralen en trots kunnen zijn op hetgeen wat we hebben. En laat die perfecte mama-modelletjes op Instagram maar perfect zijn. Wij genieten van het echte leven!!??

  Naam: Angela
  Website: http://lifebyangeblog.wordpress.com

  Zo tof dat je dit plaatst Rachel! Zelf ziet het er op Social Media vaak mooier uit dan het in werkelijkheid is, filtertjes eroverheen, de boel een beetje weg ‘shoppen’. Het is mooier om eerlijkheid en trots te delen. Een mens is mooi zoals hij/zij is, waarom zou je dat faken? <3 X

  Naam: Naomi vane

  Heey lieve Rachel,
  Heel mooi en dapper van je dat je jezelf zo durft bloot te stellen! Maar hoe komt het dat ik dit buikje niet zie op bikini foto’s ? Want daar heb je echt gewoon een mooie “bijna” sixpack! ? En ohwja, je bent echt mijn voorbeeld! En ik hou van je zoals je bent! ?

  Liefs, Naomi ?

   Naam: Rachel

   Heyy Naomi, wat lief! Dankjewel! Die foto is dus precies zo’n voorbeeld van de juiste pose en hoek. Doordat ik mezelf lang maak verdween het buikje en als je dan ook nog eens een beetje naar één kant hangt lijkt het helemaal wat haha ;-). X

  Naam: Leonie

  Wat een superblog! En zo fijn dat je eerlijk bent en je dit durft te delen. Op dit moment ben ik zwanger van mijn tweede kindje, na mijn eerste zwangerschap idd niet mijn lichaam teruggekregen, maar geen tijgerstrepen, nu met 35 weken wel de strepen ontdekt en wat werd ik daar nu al onzeker van. Zo fijn om eens een eerlijk blog tegen te komen ipv alle platte buiken op Instagram. Ow en ik geniet van alle Bali verhalen, bijna of ik er zelf zit! Liefs Leonie

  Naam: Zwanette

  Fijn dat je dit deelt, je bent prachtig! Zegt ook zoveel over jou als persoon dit…verder geen woorden! ☺️

  Naam: Simone

  Hoi Rachel, wat fijn dit beticht zeg!!! Ik ben 4 maanden geleden bevallen van ons 2de kind en het herstel en afvallen gaat nog langzamer als bij de eerste! Ik baal vaak van mijn lichaam maar vooral omdat ik op social media allemaal vrouwen zie die na 2 maanden al in bikini rond paraderen en het er nog goed uitziet ook! Ik dacht eerlijk gezegd dat dat bij jou ook zo was maar stiekem ben ik blij dat dat niet zo is (klinkt best onaardig maar zeker niet zo bedoeld:) bedankt voor je openheid en dat je je kwetsbaar durft op te stellen!! Liefs Simone

  Naam: Marscha

  Sowieso een knapperd!
  Heel herkenbaar, en stiekem denk ik dan, gelukkig ben ik getrouwd ?
  ?♥️

  Naam: Juul

  Wat fijn dat je dit deelt! Daar zouden meer Instamoms een voorbeeld aan mogen nemen. Ik ben nu 37 weken zwanger en heb geen idee hoe mijn lichaam er straks uit ziet. En ja, dat vind ik best spannend. Maar hoeveel belangrijker is het dat ik straks hopelijk net als jij, een gezonde dochter op de wereld zet! Bedankt voor je eerlijkheid en kwetsbaarheid, daar kan geen perfect picture tegenop. Blijf trots :)

  Naam: Brenda

  You are at your best when you are authentic to your core! You have to be who you are and not what others say that you are! TDJakes
  Super goede blog Rachel! Je bent prachtig

  Naam: leonie

  He Rachel!

  Ik kijk al heeeeel lang naar jullie te leuke vlogs. Nog nooit eerder gereageerd, maar toen ik dit voorbij zag komen voelde ik zoveel herkennig. Ik ben 33 en trotse moeder van Job, Jilles en Willem. (7, 4 en 1.5). Trots is dan ook met hoofdletter T! Maar zoals jij schrijft is ook mijn lichaam niet meer wat het geweest is. Ook bij mij is het probleem gebied die buik. Inmiddels ben ook ik zover dat ik het accepteer. Het is zo…maar wat je zegt; zo trots dat ik mijn drie jongens heb kunnen dragen. Je ziet er prachtig uit! Als moeder maar ook gewoon als jij! Knap dat je dit zo durft te delen. Ga door met wat je doet, want je doet het zo leuk! Geniet! Elke dag! Van elkaar en van je gezin!

  Liefs Leonie

  Naam: Eva

  Lieve Rachel je bent mooi zo als je bent je bent een geweldige moeder voor pip wat maakt het nou uit wat er achter je kleding scheld ik snap dat het jammer is maar je bent een hardstike lieve vrouw en probeerd als zo goed mogenlijk toe doen voor iedereen ik vind je gewoon gelweldig je vlog zijn geweldig en kan niet wachten tot dat er weer een nieuw volg online staat???

  Gr. Eva van 12 jaar

  Naam: Pien

  Wow Rachel, love it dat je dit plaatst!
  En om eerlijk te zijn zo fijn om dit te zien.. ik ben zelf moeder van een zoontje van 19 maanden en ook mijn mijn buik is nog niet hetzelfde dan voorheen. Maar i don’t care!

  Liefs, Pien

  Naam: Suze
  Website: http://www.suzedijkstra.nl

  Heel god dat je dit deelt Rachel! Zouden meer vrouwen moeten doen. En je lichaam is mooi zoals het is! Fuck perfection, lets get real!

  Naam: Anjes

  Hi Rachel!

  Wat knap dat je dit plaatst! Het enige wat ik kan zeggen is dat het zooooo bekend is. Zowel mijn buik als mijn borsten hebben de zwangerschap van mijn eerste kind niet overleefd ( zij is een week na Pip geboren) Blubber buik en lege borsten. Heeft bij mij een hele tijd geduurd voor ik dit geaccepteerd had. En soms ben ik hier nog onzeker over. Met de zwangerschap van mijn 2e kindje was ik bang dit nog erger te maken maar dat is gelukkig niet gebeurd het was al zo uitgerekt dat de 2de er makkelijk in pasten. Haha.

  Ach, het is toch prachtig dat het allemaal goed gegaan is. Dat we daarvoor een stukje van ons zelf opnieuw moeten leren kennen is niet zo erg. Dat hou ik mezelf voor in ieder geval! ?

  Liefs,
  Anjes

  Naam: Iris
  Website: http://hierisillustrations.nl

  Ik ben schoonheidsspecialiste en illustrator, bij beide streef je naar een mooi plaatje/ iets moois om naar te kijken en dat hoeft niet te voldoen aan het ideaal beeld! Helemaal mee eens. Mooi dat je het deelt en je bent mooi!!

  Naam: Madelon

  Rach,

  Je bent en blijft een hele mooie mama & prachtwijf!! Heerlijk om te zien hoe jij & Willem met Pip omgaan. Ik hoop dat ik en mijn vriend ook zulke goede ouders zullen zijn voor onze kleine.
  Mooie vrouw zowel innerlijk als uiterlijk!
  Wanneer je zelf straalt, geeft niemand er meer wat om dat je nu wat minder strak in je lijf zit. Wanneer jij het zelf omarmt, maakt niemand je kapot.

  Liefs

  Naam: Roos

  Het klinkt natuurlijk een beetje gek om te zeggen “geweldig dat jouw buik er ook zo uitziet” toch is t zo. Het is een verademing , denk ik, voor vrouwen om te weten dat een vrouwenlijf na zwangerschappen en bevallingen mooi is zoals die is maar wel anders dan voorheen. Dat het mooi vinden van je eigen lichaam lastig kan zijn. Je kent je lijf immers niet op deze manier. Een oorzaak van een prachtig gevolg. Bedankt dat je dit hebt durven laten zien. Mijn buik is na 2 zwangerschappen en 2 secties meer een warzone dan iets anders, bikini’s zijn echt verleden tijd. Het heeft mij lang gekost en kan nog steeds niet zeggen mooi maar ben wel trots. Trots op mijn lijf en wat het mij heeft gebracht. Mooie badpakken zijn niet lelijk is mijn nieuwe moto ?

  Naam: Nelleke van vliet
  Website: http://facebook.com/taartenvannell

  Wauw! Wat een prachtig verhaal! En zo herkenbaar! Super stoer dat jij dit aan tienduizenden vrouwen laat zien! Het is me nog al wat. Ik vind het al heel wat om m’n lichaam aan mijn vriendinnen te laten zien. En jij doet het voor ons allemaal ? Misschien dat het voor jou ook wel even een drempel is geweest. Maar je/ons lichaam heeft het mooiste gedragen wat er maar op deze wereld bestaat! Liever een puddinkje en een prachtige dochter dan geen dochter ? zo ervaar ik het en probeer ik het te ervaren! ? Liefs Nelleke

  Naam: Marjolein

  Wauw, wat stoer van je om dit te delen! En wat goed! De online wereld geeft een vertekend beeld en dat msg wel doorbroken worden

  Naam: Lidwien

  Wij vrouwen zouden wat trotser op ons lichaam mogen zijn, het veilige huisje van onze kindjes, waar ze zich ontwikkeld hebben en de basis voor hun ‘zijn’ is gelegd.
  Met of zonder sixpack, bubbelbuik of hangende borsten, we zijn toch mooi zoals we zijn!!
  xx

  Naam: Elsbeth

  Wat stoer dat je dit doet! En wat stom dat ik dat stoer vind! Er is niks mis met jouw prachtige lijf! Geniet ervan, it’s the greatest instrument you’ll ever own! X liefs van een nieuwe moeder (5 mnd)

  Naam: Juli

  Prachtig!! Zo is mijn buik ook..ik deel je mening maar toch…its hard …

  Naam: marieke

  Ik heb gelukkig geen striae, maar een puddingbuik wel. En ja daar zijn 2 mooie kids uitgekomen. Maar ik weet wel dat ik met letten op mijn eten en geregeld sporten het wel binnen de perken kan houden. <Ik houd niet zo van drilpudding :)

  Naam: Judy

  Wat een herkenning!! En wat heerlijk dat we weer eventjes met beide benen op de grond worden gezet door zo’n mooie en eerlijke blog!
  6,5 maand geleden ben ik bevallen en ook hier is het zonder de “verpakking” niet meer zoals het ooit geweest is, maar we moeten juist trots zijn om hetgeen ons lichaam aankan, namelijk een heel mensje bouwen!
  Wat een verademing om eens dít te lezen en te zien ipv al die post over hoe je zo snel mogelijk weer je oude lichaam terug krijgt!
  Dankjewel!

  Naam: Cindy

  Lieve Rachel,

  Wat stoer dit! Een mooi stuk zoals altijd. Ik vind je prachtig en puur. Ik volg je nu een tijdje met veel plezier. Je inspireert mij en met mij een hoop andere vrouwen denk ik. Dankjewel daarvoor!

  Liefs Cindy

  Naam: Anneke

  Enorm herkenbaar… en soms ook heel lastig. Ik heb nog meer moeite met mijn borsten. Ik was er altijd heel blij mee, ze hingen niet en waren mooi vol. Nu zijn het echt hangende theezakjes waar naar mijn idee geen vorm meer in zit. In een bh gaat het wel, maar zonder?
  Het is vooral het wennen ja. Dat je jaren hetzelfde lichaam hebt gehad en ineens alles anders lijkt te zijn.

  Naam: Danique

  Ik was heel erg bang voor strea en mn oude figuur verliezen. Ik ben nu 2 maanden geleden bevallen met 28 weken. En had na 2 weken mn figuur weer terug zonder strea. Nu heb ik een kindje die aan allemaal snoertjes en monitoren ligt. En 3 maanden in het ziekenhuis moet blijven. En dan pas denk je hoezo heb ik mij druk gemaakt over mn figuur.

  Naam: Syl

  Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar dat wil ik nu wel doen. Heel veel respect dat je dit geplaatst hebt, weg met dat beeld van alle moeders die meteen strak in hun vel zitten! Ik ben nu 1 jaar en 3 maanden verder sinds mijn bevalling, en mijn buik wordt ook nooit meer hetzelfde. Slappe huid, striae, ik moet het alleen nog accepteren .. !

  Naam: Anoek

  Super stoer dat je gewoon laat zien wat bij velen de werkelijkheid is. Ook ik heb het na 2 zwangerschappen en ik stoor mij er niet aan. Ook trots dat ik 2 kindjes heb mogen krijgen.

  Naam: jolijn
  Website: http://www.vegadutchie.nl

  Wat fijn dat je dit deelt! Ik vind het heel mooi als bekende Instagrammers die vooral mooie plaatjes posten ook kwetsbaar durven te zijn. Dit zorgt voor échte connectie. En je bent prachtig.

  Liefs Jolijn

  Naam: Kristel Jamin- van Poppel

  Lieve Rachel ik zie vooral een trotse lieve spontane en hippe mama! Lang leven de leuke kleding ;) neemt niet weg dat je soms zou willen dat het weer zoals voorheen was. Denk ook dat die momenten blijven. Voor mij staat het slank en strak zijn ook niet meer op nummer 1. Daar staat nu een mooi
  Mensje wat ik gedragen en gecreëerd heb. Je mag trots zijn op deze foto en de moed dat je dit laat zien! Respect en vooral een dank aan jou! Want ik denk dat veel moeders zich druk maken en dat perfecte plaatje willen nastreven wat soms zo jammer is want daardoor kun je soms niet meer genieten van de dingen die er veel meer toe doen.

  Liefs Kristel

  Naam: Eva

  Dank dank dank voor dit. Je had voor deze campagne ook iets anders kunnen kiezen. Maar jij bent een dappere dodo!

  Naam: Marieke
  Website: https://www.gelukstip.nl

  Hi Rachel, taboe doorbrekend! Goed zo. Je mag inderdaad megatrots op jezelf en je lichaam. En ja daar zie je de sporen van. So be it. Je ziet er prachtig en stralend uit! Groetjes Marieke

  Naam: Marieke

  Goed dat je dit plaatst! Je bent een mooie inspirerende vrouw. Mijn buik is ook niet meer wat het geweest was en aan het begin had ik hier enorm veel moeite mee en schaamde mij hier ook voor. Ik hoop dat ik het ook wat meer kan gaan accepteren. Maar zo een eerlijke blog helpt wel.

  Naam: Isabelle

  Wat fijn dat je dit plaatst. Zelf ben ik nu in verwachting van mijn eerste kindje.. Natuurlijk ben ik ook lekker gemaakt door al die insta-berichten waarbij moeders binnen no-time in shape zijn. #getreal.
  Jammer eigenlijk dat we dit bijzonder vinden. Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. Maar onwijs fijn dat je het zo open en bloot deelt!

  Naam: Anouska
  Website: http://www.bynous.nl

  Hè hè, eindelijk! Er is tenminste iemand die zichzelf (durft) te laten zien zoals het echt is. Mijn buik lijkt wel een kopie van jou buik. En inderdaad met kleding aan ziet niemand het. Hoor je ook vaak “jij moet niet zeuren, jij ziet er goed uit na 2 bevallingen”. Laten we het ons, vrouwen, niet te moeilijk maken. Als een bezetenen sporten, werken, opvoeden, het huishouden en daarnaast nog eens wat voor onszelf willen doen. Laten we ook eens genieten! (Note to myself) ?

  Naam: Nadja

  Geweldig!! Love it!

  Naam: Nathalie Woearbanaran
  Website: http://www.kurasa.nl

  Hi Rachel, ik bekeek zojuist jou Instagram, die er super uitziet! Ik werd aangetrokken door een foto bij het onderwerp LPG. In eerste instantie niet om het onderwerp, maar wel de foto die je erbij geplaatst hebt. Ik werd zo nieuwsgierig, dat ik je gegoogled hebt om te kijken of je er toevallig een artikel over had geschreven. En kwam hier uit. Diep respect voor de foto op Instagram. Ik loop nu al (12jaar) om precies te zijn met veel schaamte voor mijn buik. Ik probeer het te omarmen, maar dat lukt mij nu nog niet. Zo fijn om dit artikel te lezen. Overigens hoop ik ooit wel een juiste behandeling te vinden die het iets minder zichtbaar kan maken. Het zou nooit helemaal weg zijn. Ik wil je onwijs bedanken voor het delen.
  Het gaat er inderdaad om, wat jijzelf uitstraalt.
  Liefs!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *