WIN 2 tickets voor BODY WORLDS

image-2015-09-23

Het damrak is het walhallah voor toeristen en een rampplek voor de gemiddelde Amsterdammer. Maar wat ik vorige week nog niet wist is dat midden op het damrak in een prachtig pand een bijzondere expositie te bewonderen is; BODY WORLDS: The Happiness Project.

Het anatomiemuseum BODY WORLDS neemt je in 7 verdiepingen mee op reis door het menselijk lichaam, op zoek naar wat ons gelukkig maakt en wat het effect hiervan is op onze gezondheid. Meer dan 200 echte menselijke lichamen staan tentoongesteld en laten ons zien hoe het lichaam werkt, maar juist ook hoe het eruit ziet als het niet werkt. En dat maakt het zo interessant. Hoe zien de hersenen eruit van een persoon die Alzheimer heeft gehad? Hoe ziet een hart eruit van iemand die een hart infarct heeft gehad? BODY WORLDS laat het allemaal zien.

Zelden heb ik een expositie gezien die zo indrukwekkend is dat het nog dagen in mijn hoofd bleef zitten. En BODY WORLDS doet dat. Het is namelijk meer dan bijzonder om echte menselijke lichaamsdelen te zien die ooit tot een persoon behoorde en nu de mooie functie hebben om ons te onderwijzen. BODY WORLDS is dan ook de enige expositie in de wereld die gebaseerd is op een donorprogramma.

Je moet hier ooit geweest zijn. Nergens anders zal je op zo’n laagdrempelige manier zoveel leren over het lichaam en het effect van geluk op je gezondheid. Het is een expositie die leuk is voor jong en oud. En ik mag 4 x 2 tickets weggeven! Wil je kans maken op 2 tickets? Laat dan een reactie achter onderaan dit artikel en wie weet heb jij volgende week dan een mooie invulling voor die regenachtige herfstdag.

Adres: Damrak 66 Amsterdam
Openingstijden: Zo-woe 09.00 tot 19.00
Do-zat 09.00 tot 20.00

Liefs,
Rachel

72 Comments

 • Orlando zegt:

  Veel over gelezen en gehoord, nu weer aan de hand van dit artikel. Ben benieuwd of ik er ook zo van onder de indruk ben als iedereen..
  Groet, Orlando

 • Kelly zegt:

  Ik ben hier zo ontzettend vaak langs gelopen op weg naar college, maar ben er helaas nog nooit binnen geweest. Lijkt me ontzettend tof!

 • Camilla zegt:

  Helemaal mee eens! Dit is echt een expositie die je ooit eens gezien moet hebben en daarom doe ik graag mee met je winactie. Super! Bedankt voor deze toffe winactie!

  Groetjes, Camilla

 • Tine zegt:

  De eerste keer dat ik hier van hoorde vond ik het maar vreemd, maar al snel las en hoorde ik veel overtuigende dingen, ik doe dus zeker mee!

 • aya elsayed ali zegt:

  ben er nooit naar toe geweest lijkt me wel leuk om daar naar toe te gaan met een vriendin , ben er wel in geïnteresseerd

 • Jelte van Mil zegt:

  BODY WORLDS lijkt me helemaal te gek! Ik doe zelf een medische studie en leer daarbij van alles over het lichaam van de mens maar dit lijkt me nog tien keer zo gaaf. Het lijkt me een unieke kans om eens te zien wat er dan allemaal niet werkt, omdat er altijd maar wordt gefocust op hoe alles werkt. Het lijkt me super vet om hier een keer naartoe te kunnen. Dan kan mijn vriendin ook wat meer over ons lichaam leren zodat ook zij zich wat bewuster wordt van hoe bijzonder en mooi ons lichaam is. Helaas zijn we allebei twee arme studentjes maar wie weet biedt dit een unieke kans!

  Groetjes,

  Jelte

 • Anouk zegt:

  Ik hoor hier vaak goede verhalen over. Lijkt me erg indrukwekkend! Zou hier super graag met een vriendin heen gaan om te kijken of wij net zo enthousiast zijn als dat anderen dat zijn!
  Groetjes, Anouk

 • Anne May zegt:

  Ja! Lijkt me heel tof en indrukwekkend om zo een reis door het menselijklichaam te maken ;)

 • karin zoetemeyer zegt:

  Lijkt mij super om daar met onze kids naar toe te kunnen gaan. Ze kijken veel naar natuurprogramma’s, LIFE etc. Een mooie aanvulling op Freek in het Wild ;)

 • Yasmin zegt:

  Jaaaa voor mn lieve moedertje. Die probeert ons gezin al tijden over te halen.. en na dit artikel ben ik eigenlijk ook wel reuze reuze nieuwsgierig :) Lieve groet

 • Robin zegt:

  Wat een leuke actie! Ik denk er al een tijdje aan om hier eens heen te gaan, maar het is er nog niet van gekomen. Lijkt me super leuk en leerzaam (als verpleegkundige) om samen met mijn moeder heen te gaan! Ik weet namelijk dat zij dit ook erg interessant vindt. Dus zou super zijn als wij de kaartjes winnen! :)

 • Danny zegt:

  Super vet en sluit zeker aan bij aankomend tentamenweek voor de vakken fysiologie en anatomie. Komen de plaatjes in het boek misschien figuurlijk tot leven!

  Wie weet kan ik m’n theorie binnenkort in de praktijk testen!

 • Donna zegt:

  Als verpleegkundige in opleiding leer ik alle dagen over het menselijk lichaam. Deze expo lijkt me dan ook prachtig, fascinerend en ontzettend leerzaam. Ik zou hier dan ook graag met een studie genoot heen gaan.

  Groet Donna

 • Barbara zegt:

  Daar wil ik zo graag heen!! Goed voor body en mind, precies wat ik nodig heb op dit moment. Probeer m’n kennis te verbreden. Excited already!

 • Fleur Hiep zegt:

  Heee Rachel!
  Ik zou het heel leuk vinden om de kaartjes te winnen.
  Is weer eens een interessant dagje uit!
  Make me happy :D
  Thaaanx

  Groetjes,
  Fleur

 • Loudi Pot zegt:

  Lijkt me heeel vet! Zou t super leuk vinden om heen te gaan!

 • Inge zegt:

  dit MOETEN me neefje & ik een keer gezien hebben! Rete interessant

 • Birgit zegt:

  Al n hele tijd wil ik deze bijzondere expositie bezoeken, helaas is t er nog niet van gekomen.. Met de winnende kaarten zouden we snel n datum prikken en gaan kijken. Lijkt me prachtig!!

 • Annemieke zegt:

  Ik zou hier graag naar toe willen met mijn dochter van 10! Die vroeg op haar 7e voor Sinterklaas al een ‘skalet’ en ‘model menseluk ligaam’ voor Sinterklaas. Ze zou het geweldig vinden om zo’n model van het menselijk lichaam nu eens op ware grootte te zien.

 • Nathalie van Ooijen zegt:

  Lijkt me geweldig om met onze meiden te gaan zien!! Ben heel benieuwd…

 • Carmen zegt:

  Wat een gave winactie! Al zoveel gehoord, gelezen en gezien over BODY WORLDS, alleen nog niet in real life. Lijkt me interessant, leerzaam en indrukwekkend: ik doe daarom ook zeker mee!

 • ankie westra zegt:

  Oh wat zou het leuk zijn om daar met mn dochter ( aan het leren voor doktersassistente ) en mijn buurvrouw Ingrid (die is al jaren doktersassistente ) heen te kunnen. Ziet er geweldig uit.

 • Anke zegt:

  Lijkt me een geweldige datelocatie! Dus ik zou heel graag gaan met een potentiële man!

 • Ronald zegt:

  Zoveel verhalen over gehoord.
  Ben echt nieuwsgierig naar al dit moois.

 • annet zegt:

  zou daar zo graag heen gaan….ga jij mij en mijn man hierheen sturen?

 • leonie zegt:

  Hier zou ik erg graag met mijn nichtje naar toe willen! Het is wel zo indrukwekkend. En zeer leerzaam voor een 14 jarige dame!

 • Juliette zegt:

  Mij leek het altijd super gaaf. Hou wel van dat soort creepy maar toch fascinerende dingen.
  Nooit echt de kans gehad om erheen te gaan.
  Nóg niet tenminste…

 • Tessa zegt:

  Dat lijkt me een prima startpunt voor een dagje Amsterdam! Super leuke actie!

 • Anneke de Groot zegt:

  Ik werk in de zorg. Het lijkt me zo ongelofelijk interessant!!!!! Graag maak ik kans op de kaarten

 • Marianne zegt:

  Lijkt me een heel interessante afsluiting van m’n vakantie; misschien zie ik heel goede redenen om de vakantiekilo’s kwijt te raken ….

 • Debby zegt:

  Zou heel graag met mijn dochter naar Bodyworlds gaan. Er zijn erfelijke hartproblemen in onze familie en
  is er bij mijn dochter een ICD geïmplanteerd. Ben benieuwd of daar ook iets over tentoongesteld wordt. Het zou heel leuk zijn om haar te verrassen met kaartjes.

 • Marijke Ebbers zegt:

  Toeval, of zou het nu echt zo moeten zijn? Laatst mocht ik na lange tijd met mijn vriend (man) op de bank zitten, even tijd voor ons twee. Allebei student, volop aan de bak en in het weekend een bijbaan. Wauw wat kan tjjd er hard doorheen schieten, tijd voor elkaar verdwijnt en je bent ineens alleen met je eigen leven bezig. Terwijl, wij op 1 mei 2015 elkaar mochten beloven altijd er voor elkaar te zijn met een ‘ja’. Een ‘ja ik wil': alle tijd van de wereld met jou zijn, jouw liefde voelen en ervaren. En soms gewoon even gezellig kletsen en iets leuks doen. En zo kwamen we van de week op het plan naar Body’s Worlds ooit een keer te gaan. Zal dit de stok achter de deur mogen zijn dat we uiteindelijk dan ook echt een keer met z’n tweeën wat leuks mogen doen? Ik hoop het

 • Suzanne & Koen zegt:

  Wat ontzettend leuk om kaarten weg te mogen geven voor BODY WORLDS! Graag zouden wij een kijkje willen nemen in dit, denk ik, prachtige en vooral interessante museum.

 • Joyce Heida zegt:

  Ah wat super toevallig dat ik vandaag de metro las. Ik moet maandag met school naar Body Worlds toe en zou heel graag twee kaartjes willen winnen voor mij en mijn klasgenootje :D Het is een verplicht onderdeel, maar het lijkt ons super interessant voor onze minor Leefstijlcoach. Ik ben ook aan het sparen voor een (wereld)reis, dus elk tientje is een mooie besparing.

 • Edith sijm zegt:

  Veel van gehoord. Maar nog niet geweest. Zou er heel graag heen willen met mijn zoon.

 • Joanne Overmaat zegt:

  Gaaf! Lijkt me heel interessant :)! Ik doe graag mee.

 • AnnemarieSimon zegt:

  Elke keer wil ik er heen, maar uiteindelijk ga ik steeds niet. Voor het 4 jarig jubileum met mijn vriend Simon, zou dit een geweldig dagje uit zijn! Ik ben heeeel erg benieuwd.

 • Elouise Stoof zegt:

  Zou hier heel graag naartoe willen! Lijkt me erg interessant om eens echt te zien wat levensstijl voor effect heeft op je lichaam, leuker dan uit een boek. Zou het leuk vinden om hier samen met mijn moeder en zusjes een dagje naartoe te gaan!

 • Valentina zegt:

  Vind het een tikkeltje spannnend, maar denk dat het superleerzaam zal zijn. Ik wil er graag naartoe!

 • Marion Wiebers zegt:

  Ik wil al zo lang naar Body Worlds, maar eerst had ik gewoon de tijd niet. En nu, het is gewoon te veel geld voor mij. Weet ook niet precies hoe duur de kaartjes nu zijn hoor.
  Maar zou er heeeel graag naar toe gaan met 1 van de 5 kleinkinderen.

 • Marion zegt:

  ik zou mijn jongens er graag mee naar toe nemen. ze kunnen er een hoop van leren. een bezoek aan body worlds staat hoog op ons verlanglijstje

 • Daan zegt:

  Bij onze dochter van 7 jaar is deze week een bot tumor geconstateerd. Een vreselijke diagnose, die een verhoogde interesse voor het menselijk lichaam met zich meebrengt. Als onderbreking voor de tijd in het ziekenhuis zouden wij hier graag heen willen

 • Karlijn's happiness project zegt:

  Leuk! Ik heb het mijn ouders al een keer kado gedaan maar ben zelf ook heel benieuwd :-) xx

 • Mylene zegt:

  Nooit aan toegekomen om hiernaartoe te gaan. Lijkt me fantastisch!!

 • Anja zegt:

  Lijkt me super-interessant om naar toe te gaan. Sluit ook mooi aan bij mijn studie schoonheidsspecialiste, daarvoor moet ik momenteel ook alle spieren leren ;-)

 • Malou zegt:

  Ik ben hier jaren geleden ook naar toegeweest, maar dan in Londen. Je heb helemaal gelijk, super indrukwekkend! Ik zou graag mijn vriend willen meenemen – hij is afgestudeerd op sport en gezondsheidsmanagement. Echt iets voor hem! Zelf ben ik ook heel benieuwd hoe de opstelling in Amsterdam is. Daarbijkomend – is een gezellig dagje Amsterdam nooit verkeerd! ;) …

 • Debby zegt:

  Heb al een paar keer staan twijfelen om naar binnen te gaan, maar vind het toch een beetje eng… Zoals het hier beschreven wordt slaat de twijfel toch weer toe om te gaan, tja als je kaartjes hebt moet je wel!

 • Renée zegt:

  Wow! Dit staat al zo lang op mijn verlanglijstje! Ik zou dolgelukkig met deze kaartjes zijn.

 • Eva zegt:

  Ik las het artikel in de metro en ben al super lang gefascineerd door body worlds. Ook heb ik eindeloos lopen zeuren of mijn vriend, ouders en vriendinnen mee willen mee willen, maar iedereen weigerde en gruwelt ervan. Ik heb het artikel aan mijn moeder laten lezen en door het stukje over geluk en gezondheid is ze (bijna) om!! Dus die tickets zouden heel goed uitkomen.

 • Lizan zegt:

  Oh ik zou hier heel graag heen willen! Als verpleegkundige heeft het menselijk lichaam altijd mijn interesse gehad en bij deze tentoonstelling kun je het echt in al zijn glorie bewonderen.

 • Marjolein zegt:

  Ik zou super graag deze kaarten winnen.
  Mijn man wil er al jaren heen en dit zou dus eindelijk de uitgelezen kans zijn.
  We zouden dit echt helemaal geweldig vinden!

 • Susan Geldof zegt:

  Een super leerzaam uitje voor mijn kids van 9 en 11 jaar!

 • Esther Haagsma zegt:

  Ohhh, dat zou onze tienjarige super interessant vinden!

 • Linde zegt:

  Ik zag je berichtje in de Spits vanochtend, leuke recensie gescheven. Lijkt me leuk om Body World zelf ook te ontdekken!
  Groetjes

 • Jacky zegt:

  Dit staat al zooo lang op m’n verlanglijst, maar er steeds geen geld voor gehad. Zou graag m’n moeder meenemen hiernaartoe! :D

 • San Jager zegt:

  Ik reageer niet vaak op zulke acties maar dit lijkt me echt reuze leerzaam voor ons en de kids. Vooral wat geluk doet! We hebben 4 kids en eerlijk.. we gaan noooooit maar dan ook nooit naar zo iets. We wonen in Friesland… zou echt geweldig zijn en deel graag mee!

 • Mieke zegt:

  Ik heb al eerder begrepen dat het erg bijzonder is deze expositie en ik zou daar erg graag naar toe, samen met mijn dochter echter geld ontbreekt dus zou de kaarten heel graag winnen…

 • Jos van Weerdenburg zegt:

  Lijkt me mooi om te bekijken en te ontdekken…hoef ik bij mijzelf geen autopsie te doen

 • Hannah vd W. zegt:

  Ik wil al enige tijd naar BODY WORLD, jouw recensie doet deze zin nog meer prikkelen! Ik wil echt heel graag met m’n schoonzus -die hier ook zo lyrisch over is- een keer naartoe. We zijn er vanwege financiën, kleine kindertjes, werk (je kent het wel) allebei nog nooit geweest, maar we willen deze ervaring graag willen opdoen!

 • Ise zegt:

  Ah dat lijkt me echt geweldig! Ik ben net begonnen aan de studie tot fysiotherapeut, dus het lijkt me interessant om het eens niet vanuit een boek te zien..

 • Ellen van Egmond zegt:

  Make it happen Rachel !
  Ik zou dit graag willen bezichtigen met mijn nieuwe liefde.

 • Bente zegt:

  Lijkt mij erg interessant om naar toe te gaan! En ik heb er al goede dingen over gehoord. Dus ik doe graag mee! :)

 • Lijkt me zo leerzaam om naar BodyWorlds te gaan. Zeker in het kader van de rebalancing opleiding die ik volg. En dit tweede leerjaar komt er anatomie bij kijken. Ik zou heel graag kaartjes winnen. :-) Leuk om op deze manier kans te maken daarop…

 • Kelly zegt:

  t een leuke weggeef actie! Mijn vriend en ik doen allebei de opleiding tot verpleegkundige. Het lijkt me hartstikke leuk, interessant, leerzaam, boeiend en gezellig om samen met hem naar Body Worlds te gaan!!!!

 • Tim Taylor zegt:

  I am a donor and absolutely love all of the Body Worlds projects. I hope the winner of these tickets enjoys themselves and all the splendor that their body has to offer.

 • Renske zegt:

  Al meerdere malen gezegd dat ik er toch écht naar toe wil, maar nog nooit gedaan. Dit is een teken!

 • Rilana van mierlo zegt:

  nog nooit geweest,altijd al willen doen!! zou toch fantastiche zijn om twee kaarten te winnen,zou een mooi verjaardags kadoo zijn!!

 • immy zegt:

  Jaaa, hier wil ik al zo lang naar toe! :) Lijkt me een mooi & leerzaam dagje uit.

 • Diane Keijzer zegt:

  Leuk artikel!
  Ik zat eerst erg te twijfelen om heen te gaan, maar jouw stuk heeft die twijfel weggenomen!

 • Franca zegt:

  Beste Rachel,

  Ja ik wil graag naar Body Worlds op het Damrak ! Zelf ben ik erg geïnteresseerd in voeding, gezondheid en hoe het lichaam functioneert. Tot mijn verrassing wil mijn vriend hier ook graag heen en hij heeft over 2 weken vakantie dus het is een leuke verrassing om daar heen te gaan ! Nu heb ik gelezen dat er mannen zijn die flauwvallen bij het zien van de tentoonstelling nou ik ben heel benieuwd :)

  Groetjes Franca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook comments

comments