Ik heb het vast al vaker gezegd maar ik ben gek op mijn oven. Ik heb een tik waarbij ik niet rustig kan eten als de keuken een slagveld is. Oké, ik heb een vaatwasser. Maar daar doe ik mijn potten en pannen niet in en al het andere moet je toch eerst afspoelen enzo voordat het erin kan...en misschien ligt het ook aan het feit dat ons petit casa in Utrecht zo petit is dat we een woonkamer met open keuken hebben waardoor ik het slagveld ook niet even snel kan wegmoffelen achter een deur. Daarom ben ik dus zo gek op mijn oven, omdat ik als er mensen komen eten de boel even op kan ruimen en daarna tadaaa, zo een mooi gerecht uit de oven tover. Alsof ik niet eerst als een beest heb lopen koken en opruimen voordat iedereen aanklopte. Slim hè.

Deze vispakketjes zijn fantastisch omdat ze zo lekker zijn en dat met weinig ingrediënten. Ik wilde eigenlijk sinaasappel/vispakketjes maken, maar ik was de sinaasappels vergeten...en toen dacht ik dat peer ook wel lekker zou zijn. And it was!

Ingrediënten voor 2 vispakketjes/2 personen

  • 2 pangasiusfilets
  • 1 peer
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteentje
  • snuf chilipeper en zeezout
  • bakpapier of aluminiumfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de peer in dunne plakken, de ui in ringen en pers de knoflook uit. Zorg dat de pitjes en het steeltje uit de peer zijn.

Leg een vel bakpapier neer en verdeel hierover de helft van de plakken peer. Leg hierop de vis, de uienringen en top af met de knoflook en overige kruiden. Je hoeft de takjes tijm niet te rissen en je kunt ze er zo kris kras over heen leggen.

Doe hetzelfde met de andere filet. Vouw daarna beide pakketjes dicht en leg ze op een dichte ovenplaat. Je kunt ze ook op een open rooster leggen, maar de pakketjes kunnen gaan lekken dus dek die dan wel even af met nog wat folie.

Zet de pakketjes in de oven voor ongeveer 20 minuutjes. Na die tijd kun je er eentje checken om te kijken of hij gaar is. Je kunt de pakketjes zo op de borden leggen zonder ze uit te pakken.

Je kunt eindeloos variëren met de bijgerechten. Denk aan een frisse salade, zoete aardappelpuree (gekookte aardappeltjes even pureren), gebakken roseval aardappeltjes, een bergje bulgur met noten, een portie gekookte broccoli en ga zo maar door

1

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *