Trends najaar 2014

03_Trend_report_IKEA

Zelfs meters van de grond op een minuscuul aantal vierkante meters kan je ook echt een heeul fijn klein stulpje creëren. Aan een stel creatieve breinen van IKEA dan ook de taak om het thema ‘on the move’  te vertalen naar een nieuwe designcollectie waarin het leven in de stad centraal staat. Wist je dat de verwachting is dat binnen 20 jaar 70 % van de wereldbevolking in steden woont? Speciaal voor deze IKEA PS collectie 14 hebben zij hun krachten gebundeld met 20 jonge ontwerpers uit steden over de hele wereld. En eerlijk is eerlijk, daar zijn me toch een paar pareltjes uitgekomen…Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet!

Hoe gaaaaf zijn deze vaasjes!

ikea-ps--decoratie-set-van-__0277907_PE412767_S4
Dit stoere dienblad zie ik wel op de eettafel staan met een paar leuke kleine vaasjes.

ikea-ps--dienblad-met-handgreep__0277898_PE412755_S4

Een dienblad die je op kan hangen! Super handig! En daarnaast kan je deze wandlijst uitbreiden met allerlei verschillende accessoires zoals plankjes, een spiegel, houdertjes etc.
Schermafbeelding 2014-07-26 om 12.31.48
Schermafbeelding 2014-07-26 om 12.30.48

Deze tafel vind ik mooi vormgegeven en de lades onder het tafelblad zijn praktisch, maar zien er ook gaaf uit!
Schermafbeelding 2014-07-26 om 12.30.59

En wat zijn nog meer de trends voor komend seizoen?

Groener leven
Zelf groente verbouwen en kruiden kweken is helemaal hip! Een trend die is overgewaaid uit New York. We leven in een tijd dat we graag willen weten waar ons eten vandaan komt. Niet voor niets kwamen er veel reacties op De Groentekist waar ik een tijdje geleden over schreef. Heb jij m al? Uiteraard speelt IKEA ook in op deze trend en daardoor kwamen zij speciaal met het stadstuinier assortiment. Met leuke, simpele en creatieve oplossingen breng je ook in je stadswoning het groen in huis!
02_Trend_report_IKEA

Creativiteit
Je agenda customizen, 101 verschillende notitieboekjes, tape op de muur en kittige cadeauverpakkingen, je kan er niet omheen dat do-it-yourselfen met papier helemaal hot is!
06_Trend_report_IKEA
Comeback van kleur
Er is behoefte aan meer authenticiteit. Zoals ambachtelijke producten en kleurrijke materialen. Ook al staat de herfst voor sober en somber weer, deze herfst wordt kleurrijk.

Zo, nu ben je weer een beetje op de hoogte van wat je komend seizoen kan verwachten ;-) Maar naast de trends is een persoonlijk interieur misschien nog wel belangrijker. Bekijk daarvoor dit artikel dat ik daarover schreef.

Liefs,
Rachel

 

Facebook comments

comments