Tomaten zijn echte krachtpatsters. Hieronder vind je vijf weetjes over deze vrucht:

22

1. Huidveroudering. Tomatenpuree werkt tegen rimpels en huidveroudering. Het heeft echter wel pas effect als je 10 eetlepels puree per dag eet en dit aanlengt met olijfolie voor een betere opname capaciteit ;) Bij diverse proefpersonen is gebleken dat de huid 30% beter bestand was geworden tegen UV-stralen! Ook is gebleken dat de procollageenlaag in de huid sterk toenam. Procollageen is een eiwit dat de huidstructuur helpt verbeteren. Dus.. vaker pasta eten met een lekkere tomatensaus!

2. De kracht van een tomaat is Lycopeen Tomaten zijn rijk aan lycopeen. Dit is een natuurlijk pigment waaraan een tomaat zijn rode kleur te danken heeft. Het staat bekend als een krachtig antioxidant! Hoe roder een tomaat, hoe groter de hoeveelheid lycopeen.

3. Tomatenpuree/saus is gezonder dan verse tomaten. Dit vond ik verrassend! Toch schijnt het zo te zijn. Het koken van voedsel gaat meestal gepaard met met verlies aan voedingsstoffen, maar bij de tomaat wordt de hoeveelheid lypoceen vergroot.

4. Tomaat tegen hoofdpijn en vermoeidheid. De oorzaak van hoofdpijn en vermoeidheid kan liggen bij de zuurheid van je lichaam. Tomaten hebben een alkalische werking en kunnen hierbij weerstand bieden.

5. Hart en vaatziekten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een laag gehalte lycopeen meer risico liepen op een hartaanval of een beroerte dan mensen met een hoger lycopeengehalte. Mannen met een laag lycopeengehalte in het bloed hadden gemiddeld een 18% dikkere kransslagader dan mannen met een hoger dan gemiddeld lycopeengehalte. Een dikkere kransslagader wijst op atherosclerose (aderverkalking).

Dus! Genoeg redenen om af en toe ergens eens een blikje tomatenpuree aan toe te voegen :)

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Ahmad
  Website: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003469602048

  Hier ook een die helaas (denk ik) niet tegen avcdoao kan. Afgelopen zondag had ik een chocoladepudding gemaakt op basis van avcdoao en rauwe cacao en die vond ik niet zo lekker dus ik heb er niet veel van op. s Nachts heftige maagpijn, die gelukkig na een tijdje zakte. Ik had ook een salade op met gerookte kip en ei, dus twijfelde nog aan het ei, maar gisteren die salade niet op, maar wel een eigen guacamole gemaakt en gisterenmiddag weer hevige maagpijn, diarree en overgeven. Ik voelde me rot! Eind van de middag voelde ik me weer beter en had een reuze honger. Dus niet ziek, maar ik ben dus bang dat avcdoao niet mijn ding is. Jammer Gisteren gegoogeld en avcdoao valt in het rijtje met banaan en kiwi waarvoor je allergisch zou kunnen zijn. Maar gelukkig heb ik daar geen last van (pfew, want ik laat al zo veel lekkers om gezonder te gaan eten). Nu hoop ik dat er niet nog meer afvalt vanwege een allergie.

  Naam: http://carinsuranceday.info/instantcarinsurancequote.php
  Website: http://carinsuranceday.info/instantcarinsurancequote.php

  I’m not quite sure how to say this; you made it extremely easy for me!

  Naam: http://carinsurancenerd.org/insurance_auto_auction_bridgeport_pa.html
  Website: http://carinsurancenerd.org/insurance_auto_auction_bridgeport_pa.html

  Free knowledge like this doesn’t just help, it promote democracy. Thank you.

  Naam: insurance auto quote
  Website: http://gotcargotinsurance.com

  you may have read earlier we had the Formal After Party at our house.  I was told about 2 days before this would happen. My daughter also told there would

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *