De tijd dat eigen groente verbouwen en tuinieren alleen in de polder plaatsvond ligt ver achter ons. Met je handen in de aarde wroeten is hotter dan hot. Alhoewel je in Amsterdam wel echt met je neus in boter moet zijn gevallen wil je een tuin hebben, kan het op drie hoog ook hartstikke groen zijn. Tenminste, dat is wel de missie van Emma en Mila, eigenaresses van stadstuinwinkel Wildernis op de Bilderdijkstraat. Amsterdam moet groener vinden zij!

image-2015-07-18

Wildernis is dé plek waar groene vingers beginnen te jeuken. Zelfs wanneer je, net als ik, dacht deze niet te hebben. Van kamerplanten tot aan botanische prints, buitenkleden, zaden, vazen en plantenhangers. They have it all. Sterker nog, you want it all! Met die missie gaat het dus wel goedkomen.

image-2015-07-18 (1)

Wildernis maakt het leuk om groen om je heen te verzamelen. De collectie bestaat namelijk uit zeer onderhoudsvriendelijke planten voor zowel binnen als buiten en de leukste accessoires. Wil je echt geen gedoe dan kies je voor de airplant in een plantenhanger. Deze heeft geen water nodig en dat past dan weer helemaal bij mij.

image-2015-07-15 (7)

In de winkel worden ook regelmatig workshops gegevens zoals een zomerboeket of plantenhangers maken, een daktuin aanleggen en microgroenten telen.
Noem het ecologische geitenwollen sokken gedoe, maar ik hoef jou niet te vertellen dat dat vandaag de dag helemaal hip is.

Adres: Bilderdijkstraat 165 F
Website

photos by stunning Kimberley vom Kothem

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *