Het is inmiddels weer een half jaar geleden dat Willem, Dibbes en ik ons appartement in Den Bosch verlieten voor een tijdelijk onderkomen in Utrecht. De reden? Iets met een ov-studentenkaart die niet meer geldig was, werk in Utrecht, een studie in Amsterdam en maandelijkse NS kosten die even hoog waren als een ticket naar Bangkok.

Maar zoals het gaat in het leven, gaat voor elke deur die dicht gaat een nieuwe deur open. In dit geval letterlijk. Want binnen een week na het bericht dat mijn ov-studentenkaart zou stoppen hadden we een nieuw tijdelijk onderkomen in Utrecht. Een oud studiegenootje ging reizen en wij waren de gelukkige die op haar huisje mochten passen. Hatsjikidee, dat was geregeld. Voordat Willem met mij in Den Bosch ging wonen woonde hij 5 jaar in Amsterdam en ik ben, nadat ik mijn vleugel spreidde en het ouderlijk huis verliet, van Ecuador naar Haarlem naar Den Bosch gehopt. We konden dus allebei totaal niks zinnigs over de stad Utrecht zeggen. Maar wat kon ons het schelen. We stopte ons leven in 40 verhuisdozen en met die dozen bouwden we een te klein opslaghok zo ingenieus vol dat Bob de Bouwer het niet na zou kunnen doen.

Het nieuwe onderkomen werd een schattig poppenhuis waar we met z'n tweeën, excuus drieën, net inpaste. Maar aan alles wat tijdelijk is komt een eind en 1 februari trokken we ook daar de deur achter ons dicht. Ditmaal met destination Amsterdam. We zijn ingetrokken bij vrienden Mitch, Greg en hond Dennis. Een best wel onlogische keus als je bedenkt dat we altijd samen hebben gewoond en nu met 2 vrienden wonen.  Maar ach, je moet er wat voor over hebben om volgend jaar te kunnen overwinteren op een bounty eiland in Zuidoost-Azië.

Van 120 m2 gingen we naar 32m2 en tenslotte zijn we nu geëindigd op 8m2. Ons voor gek verklaren? Ja hoor, dat mag. Laat ik jullie ondertussen zien hoe ik deze 8m2 heb benut.


De slaapkamer wilde ik zo clean, fris en wit mogelijk houden. We hebben alle muren wit geverfd en een houten vloer gelegd die we ook wit hebben geverfd. Om toch enigszins kleur aan de kamer toe te voegen ligt er een rood kleurig Perzisch tapijt onder ons bed en heb ik voor de lampen rood strijkijzer snoer gebruikt. De ladder naast het bed vind ik ideaal. De kleine bakjes die eraan hangen komen van de keukenafdeling bij IKEA. Ik gebruik ze voor mijn speldjes, ringen, elastiekjes, dagcrème en nog 101 andere prullaria. En wie een beetje met zijn ogen knijpt ziet ook mijn kettingjes hangen. Wat een verademing dat ik op deze manier die krengen nooit meer uit elkaar hoef te halen!

foto3

Wat vinden jullie van de IXXI boven het bed? Ik vind 'm fan-tas-tisch!

foto
foto1

Ik heb er express voor gekozen om deze lijsten tegen de muur aan te zetten. Zo ligt de focus 'boven' bij de IXXI en is de wand naast het bed toch gezellig aangekleed.

foto 10foto 11

In een kleine kamer moet je zelf ruimte creëren en daarom hebben we hoog boven ons hoofd een plank opgehangen. Super handig om boxen met seizoenskleding op te stallen en spulletjes waarvan je eigenlijk geen idee hebt waar je het moet laten. Boven je hoofd dus.
Deze opbergdozen waren bedoeld als tijdelijke oplossing zolang ik nog geen mooie opbergers had aangeschaft. Een klassiek voorbeeld van een 'klusje' in huis dat maanden blijft liggen. Herkenbaar? ;-)

foto5foto12

Mijn liefde voor de BESTÄ heb ik al eerder uitgesproken en nu is ie er dan. Achter de deurtjes vind je onze sokken, ondergoed en rommeltjes die vooral lekker achter gesloten deuren opgeborgen moeten worden. De opbergtas naast de kast is van Housedoctor en gebruiken we voor onze sportkleding.

unnamed1

De waszak van Housedoctor is mijn vondst van het jaar! Ik ben er zo blij mee. Tja, je kan maar ergens blij mee zijn ;-). Hij is lekker groot en mooi vormgegeven. Wat wil je nog meer? Naast de waszak staat een bin die ik bij Koekwaus in Den Bosch heb gekocht en deze zit volgestopt met mutsen die we hopelijk binnenkort niet meer hoeven te gebruiken.

foto7foto 2

Leuk om jullie een kijkje in onze slaapkamer te hebben kunnen geven!

Liefs,
Rachel

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Joanne
  Website: http://www.alittleadventurous.com

  Wow! Heel knap hoe je van zo’n kleine kamer iets heel ruimtelijks hebt gemaakt. Ben daar altijd een beetje jaloers op, want voor ik iets heb zoals ik het wil, ben ik 372628286 verschuivingen verder. Tof!

   Naam: Rachel

   Hey!!
   Ah, dankjewel voor het mooie compliment :). Leuk!!

   Rachel
  Naam: Emmy

  heel tof! en ruimtelijk inderdaad! ben geïnspireerd

  Naam: Anne

  Sooo nice!!!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *