Ik merk dat de recepten met havermout altijd een groot succes zijn! En omdat ik van Quaker een paar heerlijke havermout producten heb ontvangen ben ik eens gaan experimenteren...

Havermout kun je op diverse manieren bereiden, maar ik blijf het meest fan van de koude manier. Alle goede voedingsstoffen blijven behouden, je kunt hem ‘s avonds klaar maken voor de volgende ochtend en is daardoor lekker snel mee te grissen voor onderweg. Nieuw van Quaker is trouwens de Oats Express. Met deze kant en klare zakjes ben je helemaal snel klaar. Melk of water toevoegen, even in de magnetron en klaar is kees. Ook súper handig voor op werk. Onderaan deze blogpost vind je nog meer facts over havermout en waarom dit graan zo super gezond is.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 50 gram havermout
  • 200 ml sojamelk
  • 1 grote banaan
  • 1 flinke el homemade pindakaas of een el notenpasta van goede kwaliteit. Zelf pindakaas maken? Het recept vind je hier.
  • 1 el rauwe cacao
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 el chiazaad
  • 1 tl cacaonibs als topping

127-1024x765

Zo maak je het

Schil de banaan en blend dit samen met de sojamelk en cacao tot een romige massa. Laat wat plakjes banaan over voor de topping.

Schep daarna de lijnzaad, chia en havermout erdoor.

Nu heb je twee opties: je kunt hem direct eten of hem een nachtje in de koelkast laten staan (aanrader!). Als je hem een nachtje of minimaal 1,5 uur in de koelkast laat staan zuigt de havermout zich vol met de cacao en sojamelk. Het resultaat is een super lekkere wannabe  milkshake. Je kunt hem natuurlijk ook meteen verorberen, maar dan zal hij minder romig zijn omdat de havermout nog niet is geweekt.

Zet hem dus het liefst even in de koelkast. Voordat je hem eet top je hem af met plakjes banaan, cacao nibs en een flinke eetlepel pindakaas of notenpasta.

Wist je dat...

128-1024x675

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *