Eten
Tussen 18.00-18.30 uur krijgt Pip meestal eten. In welke samenstelling dat is en wat ze krijgt wisselt per dag. De ene keer is Willem werken, de andere keer ben ik niet thuis en de andere dag eten zitten we met z'n drieën aan tafel. Pip eet in de middag altijd warm. Hiervoor zijn we geïnspireerd door Pip haar opvang en het boek EasyPease (tip!). Kinderen zijn rond lunchtijd nog niet zo moe als aan het einde van de dag waardoor nieuwe smaken leren kennen 's middags vaak makkelijker is en minder strijd oplevert. Daarnaast hebben ze overdag vaak een grotere trek en verbranden ze meer waardoor ze natuurlijk ook meer voedingstoffen nodig hebben die je eerder uit een bord warm eten haalt dan uit een boterham.

image-2017-12-07 (6)

Ik vind het persoonlijk ook wel heel fijn omdat ik 's middags ook meer puf heb om te koken voor haar dan 's avonds. In de avond krijgt Pip een boterham en nadat zij op bed ligt begint Willem meestal met koken voor ons of ik bestel wat bij een restaurantje in de buurt als Willem moet werken.

image-2017-12-07 (7)

Pip krijgt op haar boterham vaak avocado, banaan, amandelpasta of pompoenspread. De korstjes blijven vaak liggen, maar daar heb ik geen moeite mee. Mijn korstjes zijn er vroeger ook nooit van harte ingegaan en ik ben volgens mij best prima terecht gekomen ;-).

Spelen
Tussen 18.30 en 19.30 uur is ons speeluurtje. We spelen dan op de grond, dansen door de kamer, knuffelen met elkaar op de bank en als Willem thuis is speelt hij gitaar voor Pip. Gedurende dag zijn er natuurlijk ook genoeg momenten dat we dit doen, maar op de één of andere manier hebben we er 's avonds meer rust voor en slaan we dit moment (bijna) nooit over.

image-2017-12-07 (1) image-2017-12-07 (2)image-2017-12-07 (4) image-2017-12-07

Pyjama aan
Tussen 19.30 en 19.45 uur krijgt Pip haar pyjama aan. De allereerste slaapzak waar Pip ooit in heeft geslapen is een Puckababy en sindsdien zwéér ik erbij. Steker nog, we hebben helemaal geen andere slaapzakken meer dan die van Puckababy. Kort samengevat; het is een 4 seizoenen slaapzak die je vanaf 6 maanden tot 2,5 jaar kan gebruiken.

Ken je onderstaand schema al? Dit is echt mijn houvast. Een super fijne indicatie om te weten wat je kindje bij welke temperatuur onder de slaapzak kan dragen en vooral ook wat niet.22179905_10159560799400650_6025788179870860429_oEen veilige warmte regulering tijdens het slapen is namelijk enorm belangrijk! Mijn nieuwste ontdekking zijn de Tencel pyjama's van Puckababy (!!). Deze pyjama reguleert warmte en observeert vocht en is daarmee de veiligste onderkleding voor alle slaapzakken. Ik weer iets geleerd, jullie weer iets geleerd.

image-2017-12-07 (8)  image-2017-12-07 (11)

Na het tandenpoetsen krijgt Pip creme op haar gezichtje en dan is ze echt bijna klaar om naar bedje te gaan. Vanaf dag 1 gebruik ik gezichtscrème van Naïf. Wanneer ik ergens enthousiast over ben blijf ik nou eenmaal heel trouw aan een merk en probeer ik verder niet zoveel uit. De huid van een kindje is 5 tot 10 keer dunner dan die van een volwassene en daarom was ik blij dat ik tijdens mijn zwangerschap Naïf ontdekt omdat hun producten enkel uit natuurlijke ingrediënten bestaan.

image-2017-12-07 (13)image-2017-12-07 (10)

Aan het kamertje van Pip is niet veel veranderd, behalve het wolken kussen, de maan en het varkentje die nu in haar bed staan. Zo gezellig!

image-2017-12-07 (9)

Het laatste ritueeltje is een flesje melk op bed. Ze hoeft in principe geen flesje meer natuurlijk, maar we merken dat het voor haar een rust momentje is en ze hierdoor lekker kan inslapen. Meestal schenken we rond de 125 ml melk in het flesje en vullen we deze tot 200 ml aan met water.

image-2017-12-07 (12)

Slaap lekker schatje, het was weer een fijne dag!

image-2017-12-07 (3)

-X-

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Lieke van Veen
  Website: http://www.diorisch.blogspot.nl

  Ik wist helemaal niet dat kinderen ’s middags de meeste smaken leren kennen. Weer wat geleerd vandaag!
  Wat een mooie foto’s staan er in dit artikel.

   Naam: Rachel

   Ah dankjewel Lieke! Jaaa good to know hè ? X

   Rachel
  Naam: Eigenwijzehuisje
  Website: http://eigenwijzehuisje.wordpress.com

  Leuk artikel met prachtige foto’s. Een wollen slaapzak en pyjama is ook heerlijk, dat reguleert de warmte namelijk heel goed.

  Naam: Rachel

  Hier gaat het heel anders ? eten tussen 5 en 6. Noam eet wat wij eten (zo lang het niet superscherp is) en soms wil hij alles soms vindt hij plotseling alles vies. Maar datzelfde kan er een week later weer prima in gaan.
  Daarna een beker thee waar soms een paar slokjes uit gaan en soms helemaal leeg. Die wordt gedronken tijdens het spelen en boekjes lezen. Dan rond 7 uur (niet elke dag) douchen of badderen. Pyjama en slaapzak aan en rond 19.30 naar bed. Meestal slaapt hij binnen 5 a 10 minuutjes.

  Naam: Marieke van Velp
  Website: https://www.gelukstip.nl/

  Wat een prachtige foto’s Rachel. Via het kanaal van Sanny ben ik een kijkje gaan nemen op je site. Met mijn 3 kleine kindjes heb ik zeker wel avondrituelen. Een verhaaltje krijgen ze allemaal, maar iets extra’s is vaak ook fijn. Met mijn oudste van 6 praat ik bijvoorbeeld over de doorn en de roos, wat was er leuk en wat minder leuk vandaag. Mijn middelste van 4 houdt ervan om naar mij te luisteren als ik vertel over mijn belevenissen die dag. En de jongste is dol op een liedje voor het slapengaan. We zijn wel consequent, klaar is klaar. Daarna is het deuren dicht en slapen. Altijd rond 19:00.

  Naam: Dita Rithika
  Website: http://www.rithika.nl

  Wat een mooie foto’s Rachel! En een heel leuk artikel :)

  Naam: Emma

  Gebruik je ook een lakentje voor Pip of alleen de puckababy. Ook toen je nog de mini gebruikte? Dankjewel.

  Naam: Marlies

  Whiiii ZULKE LIEVE FOTO’S!! Ik ben nooit zo van het reageren op foto’s en websites etc, maar wauw.. ik vind jullie zo’n ontzettend mooi en lief gezinnetje. Moet het gewoon echt even zeggen. Zelf nog geen kindje, maar ga je tips onthouden! Love it! Liefs

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *