Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen; ik ben geen ochtendmens. Oh hell no! Als er een pilletje zou bestaan die mij van een nachtvlinder naar een ochtendmens zou kunnen veranderen nam ik 'm achter elkaar.

Een pilletje bestaat helaas niet, maar koffie daarentegen wel! En zodra ik mijn ogen open is een kopje zwart goud het eerste waar ik naar uitkijk. Een betere kickstart om dat pruttelende motortje aan de gang te krijgen is er niet. Maar laat ik niet op de zaken vooruit lopen. First things first. Het ochtendritueel van mij en Pip? Dat ziet er zo uit:

07.30: Pip wordt wakker en ik haal haar bij ons in bed. Willem werkt onregelmatig dus voor het gemak ga ik er in dit artikel vanuit dat hij vroege dienst heeft en Pip en ik dus samen de dag beginnen. Een half jaar geleden voelde het nog alsof ik een lot uit de loterij had (al heb ik die natuurlijk sowieso, haha) omdat Pip bij mij verder ging slapen tot 09.00 uur. Maar inmiddels is daar geen sprake meer van. Geen fles, liedje of knuffel die haar nog onder zeil krijgt. Mijn nieuwe techniek is om mijzelf te omringen met houten blokken, een loopeend en een boekje om zo nog een paar minuutjes te sprokkelen.

08.30: Die paar minuutjes worden soms een uur dat wij samen, terwijl ik mijn linkeroog uit mijn rechter broekzak vis en de wereld weer in de ogen kan kijken, doorbrengen op bed. Púre luxe vind ik dat. En ik koester die momenten dan ook enorm.

08.45: Pip gaat 's avonds om de dag in bad dus dat bespaart heerlijk wat tijd in de ochtend. Afhankelijk van de planning van de ochtend kleed ik haar nu aan of na het ontbijt. Vervolgens verplaatsen we ons naar de keuken en het eerste wat ik voor haar maak is een groente/fruit smoothie, haar kickstart voor de dag. In tegenstelling tot mijn 'motor' is die van haar al op volle toeren, maar van een extra energyboost aan het begin van de dag is nog nooit iemand slechter geworden. Ik gooi meestal wat spinazie of andijvie met een banaan en avocado in de blender, maar probeer hierin zoveel mogelijk te variëren. Nu de temperatuur op het balkon nog best aangenaam is in de ochtend plant ik Pip (en Dibbes) daar neer met een smoothie zodat ik het ontbijt rustig kan voorbereiden.

image-2017-09-05 (1)

09.00: We ontbijten altijd aan de eettafel. Pip krijgt de ene dag havermout en de andere dag een boterham. Het beleg dat ze op haar boterham krijgt varieert van pompoen spread, avocado, banaan een kikkererwten spread of een ander zelf gemaakt smeerseltje uit mijn lievelingsboek Easy Peasy. Ik ben mede door dit boek enorm geïnspireerd om ook tijdens de boterham zoveel mogelijk te voeden i.p.v. te vullen. Nu het nog kan en ik voor haar bepaal wat ze krijgt kies ik daarom liever voor een beleg waarmee ze voedingsstoffen binnenkrijgt dan voor iets zoets.

Op het moment zit ik in de fase dat ik ontbijt met rijstwafels waarmee ik met verschillende ingrediënten een pretpakket bouw. Mijn favoriet? Rijstwafel met hummus, kipfilet, avocado en kiemen. Over een tijdje ben ik dit weer zat dus deel zeker jouw ontbijtje met mij zodat ik daar wat inspiratie uit op kan doen.

Wat ik nóóit zat ben en sinds jaar en dag mijn vaste prik is in de morgen is koffie. Minstens 1 kopje, maar het liefst 2. Ik stond dan ook vooraan in de rij toen L'OR Espresso mij vroeg om hun nieuwe aluminium capsules te testen. L'OR maakt met hun nieuwe capsules het nu mogelijk om ook thuis topkwaliteit espresso (of lungo) te drinken.

image-2017-09-05 (3)

Er zijn 13 verschillende smaken dus voor de beginnende tot aan de doorgewinterde koffiedrinker (handen omhoog, wie dat nog meer zijn!) heeft L'OR de smaak die bij je past. Voor de online shopper vind je de capsules in de webshop, maar uiteraard liggen ze ook in de supermarkt bij jou in de buurt en sinds kort ook bij de nieuwe warenhuizen van Hudson's Bay.

Ik mag overigens 5 L'Or Espresso pakketten weggeven t.w.v. €25,- als je mij via Instagram of Facebook laat weten met wie jij je ultieme koffiemoment het liefst beleeft!

Goed, terug naar mijn koffiemoment...

09.30: Na het ontbijt verplaatsen we ons bij goed weer naar het balkon voor, je raadt het al, een kopje koffie (true story!) en spelen we daar in het badje dat ik opzet of met haar speelgoed op de grond. Maar regelmatig gaan we ook lekker naar de zandbank in het Sarphatipark a.k.a. onze achtertuin of installeer ik mezelf bij Kidscafé Blender om met de dochter babyccino's te drinken.

image-2017-09-05 (2)image-2017-09-05 (4)

Wanneer ik Pip haar warme lunch niet heb voorbereid blijven we meestal thuis zodat ik deze in elkaar kan flansen. Ook hiervoor is het boek Easy Peasy mijn grote inspiratiebron voor makkelijke en voedzame recepten. De reden waarom wij 's middags een warme lunch geven vind je hier in het kort, maar ik kom daar in een ander artikel nog uitgebreider op terug.

09.30: Tijd voor een klein tussendoortje. Meestal is dit een cracotte. Ze is er dol op (Pip niet alleen trouwens). Ook ik werk met gemak een paar cracottes weg en Dibbes is er voor de kruimels.

11.45: Lunch time! Voor het slapen krijgt Pip haar warme lunch en dat staat voor Pip gelijk aan feest want 2 keer knipperen met mijn ogen en ze heeft haar hele portie op. Een beker water erachteraan en al slapend gaat de ochtend voor Pip over in de middag.

Slaap lekker kleine draak, vanmiddag beleven we weer nieuwe avonturen!

X,

Mama

- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. L'OR -

 

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Felicia
    Website: http://hoihelpthetnietalsjehaareenfilmpjelaatzienkinderfilmpjesopyoutube?

    Hoi helpt het niet als je haar kinderfimpjes laat zien op youtube ?
    Wij doen dat ook met onze kindjes en dan kan ik toch nog even rustig wakker worden heerlijk :)
    Of baby tv helpt ook hier

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *