Nu ik in Brazilië ben valt mij des te meer op hoe verschillend de schoonheidsidealen zijn op andere continenten. Zo worden 'onze' bikini broekjes als oma onderbroeken gezien omdat de Braziliaanse bikini's niet veel aan de verbeelding overlaten. Zijn tatoeages voor bandieten en lopen de mannen op het strand in een sunga, een kleine en vooral strakke zwembroek. Zo strak en klein dat je daar bij de meeste Nederlandse mannen niet mee aan hoeft te komen.

Niet voor niets herken je vaak de Nederlander uit duizenden als je met vakantie bent. Tenminste, ik heb dat wel. Uiterlijk, gedrag of houding het verraad meestal al je afkomst voordat je nog maar een woord hebt uitgesproken. Maar wie is de Nederlander nou? Ons land kenmerkt vele verschillende types met de daarbij behorende kenmerken. Denk bijvoorbeeld aan alle doe-het-zelfers, kookliefhebbers, hondenbezitters, wandelaars en nog veel meer.

Jij, als Huismuts lezer, bent waarschijnlijk geïnteresseerd in doe-het-zelven. Herken je jezelf dan toevallig ook in de kenmerken; zorgvuldig, creatief en geduldig?

Deze eigenschappen die worden toegediend aan doe-het-zelvers zijn één van de leuke uitkomsten die zijn gekomen uit een onderzoek dat zorgverzekeraar Menzis hield onder de Nederlandse bevolking. Zo bleek ook dat naast 41 % van de mannen 30 % van de Nederlandse vrouwen doe-het-zelvers zijn. Maar dat wisten wij als Huismutsen natuurlijk al lang ;-).

Tot slot gaf 70 % van de Nederlandse bevolking aan zichzelf een mooi mens te vinden. En dat was voor Menzis een mooie reden voor een interactieve expositie waarin de mens centraal staat.

Wat nou zo leuk is, is dat alle Nederlandse doe-het-zelvers ook een plekje binnen de expositie kunnen verwerven. Jij kan door een druk op de knop onderdeel zijn van de expositie, hoe cool!

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een portretfoto van jezelf uploaden via http://bit.ly/MensWatbenjemooi en dan ben je direct zichtbaar in de tentoonstelling. Tot 26 oktober kan je jezelf dan bewonderen in Amsterdam EXPO.
Dus Huismuts, doe je mee? Dan zie ik jouw portret daar en jij die van mij ;-).

profile

Liefs,
Rachel

- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Menzis-