Tips:

1. Bepaal welke kleurtonen je mooi vindt voor je tafelsetting. Is dit bijvoorbeeld pastel en heb je witte eetborden? Kijk dan eens naar pastel kleurige borden die een maatje kleiner zijn dan je huidige + daarbij passende kommetjes. Op die manier kan je in die kleurentoon layeren met je servies.

Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor een donker blauwe borden en van daaruit heb ik de rest van het servies erbij gekozen, zoals het grijze bord, het bloemen bord en de blauwe kommetjes.

2. Maak een keus in de ondergrond. Een tafellaken kan heel mooi zijn, rieten onderborden, tafellopers of zelfs in combinatie. In mijn geval koos ik enkel voor tafellopers omdat ik de natuurlijke uitstraling van de houten eettafel te mooi vond om te verstoppen onder een tafellaken. Ik beschikte zelf nog over goud bestek van IKEA (love it) wat prachtig afsteekt bij de donkerblauwe tafellopers en matcht bij het servies. Score!

3. Kaarsen, heel veel kaarsen. Zelfs een afgetrapt pand kan je nog sfeer geven met kaarsen dus op jouw eettafel moet het helemaal goed komen. Voor een speels effect koos ik voor kaarsen standaards in verschillende hoogtes en kaarsen van verschillende formaten. Stompkaarsen op de wit met gouden kaarsenstandaards, lange kaarsen in de witte standaards en waxinelichtjes in kleine waxinelicht houders.

Ook het gerecht dat Willem heeft klaargemaakt komt van IKEA. Ik betrapte mezelf erop dat ik de Sweedish food market in IKEA vaak voorbij loop, zonde! Ze hebben zovéél lekkers. Van sausjes tot koekjes, snoep, vis, vlees, lasagna (oh my, die lasagna moét je de eerstvolgende keer meenemen) en heel veel ander lekkers. Ik stuitte in het receptenrek op de Veggie balletjes met spruitjes en rode kool. En zie hier het resultaat! Tip: Een paar waxinelicht houders heb ik gebruikt om per bord de saus en de rode kool in te serveren. Het staat feestelijke en zo kan iedereen voor zichzelf bepalen hoeveel saus of rode kool ze willen. Een soort van mini DIY ;-).

Op de etagère staan groente taartjes en kaas taartjes uit de Sweedish food market en de glazen vind je hier.

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie voor het eerstvolgende diner dat je organiseert of kijk voor meer inspiratie op het wooninspiratie platform van IKEA.

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Dymphy

  Wat een mooie tafelsetting!! De kleur blauw is precies onze kleur in onze mini woonboot in amsterdam! Ik zou deze set graag winnen om met familie te tafelen met kerst! Veel groetjes Dymphy

  Naam: Leonie

  Hi, ik volg met heel veel plezier je vlogs en je insta. Je foto en je verhaal van gisteren herken ik enorm goed. 2 jaar geleden heb ik een mega burn-out gehad. “Nee joh dat kan toch niet, 35 en vol in het leven”. Ik het mijzelf nog zeggen. Drukke baan, 2 heerlijke kids, lieve man, veel vrienden. Lekker alle ballen omhooghouden… dit ging dus vreselijk mis. Ik lag dagen huilend onder mijn dek bed. Niks of niemand was meer leuk :-(. Ik heb nadat ik het zonnetje weer een beetje zag, mijn baan opgezegd. Oeps slik, dat riep mijn portemonnee.. maar voor mij voelde het bevrijdend. Nu ruim 18 maanden verder. Ik voel mij weer goed, ik hoef niet zoveel meer van mijzelf. Ik ben 1 november weer begonnen met werken, best pittig merk ik, maar ik ga goed en dat is zo super fijn. Ik ben een veel leukere mama, vrouw en vriendin als ik een stapje terug doe :-). Ik hoop dat ik al het moois win, dan kunnen we met de verjaardag van mijn zoon, nu nog eventjes 6, heerlijk vieren met lekker eten en een prachtig gedekte tafel.

  Ik hoop dat je deze positiviteit vast kan houden en soms even een stapje terug doen is zo fijn.

  Liefs Leonie

  Naam: Karlijn Beurskens

  Liefde voor jou! ?
  Oké, en voor deze perfecte tafelsetting!

  Naam: Aneta
  Website: http://mamapraatjes.nl

  Wat ontzettend gaaf. Ik zag In je vlog dat je al bezig was met dit project. Top gedaan en zo sfeervol!

  Naam: Ingrid

  wow Rachel wat ziet het er sfeervol uit. Je wordt steeds beter. Fijn hoor zoveel talent. Lieve groet x

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *