- Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. IKEA

Ik kan wel zeggen dat het mij makkelijk is gemaakt, want dit balkon had niet veel nodig voor een upgrade, haha. Maar ik zou De Huismuts niet zijn als ik niet all out zou gaan in de styling. Ik begon met de vloer. Nog niet eerder had ik met de vlondervloer van IKEA gewerkt, dus ik had Willem ingeschakeld en een avondje ervoor uitgetrokken om deze vloer te gaan leggen. Ik had het biertje voor de beste man nog niet eens open of de vloer lag er al in. True story! Een soort van kliklaminaat, maar dan makkelijker.

Ondanks dat de houten vlondervloer van zichzelf al prachtig is, koos ik er toch voor om een buitenkleed neer te leggen. Kleden maken een ruimte altijd net iets meer af, waardoor iedere ruimte er knusser van wordt en een balkon dus ook. Het bamboe bankje past op de milimeter af precies in de breedte en samen met het bamboe tafeltje én de vloer was dit de basis.

Ik viel als een blok voor het rode kussen met geel-blauw-wit patroon en dit kussen bepaalde dan ook meteen mijn kleurenpallet. Zowel dit kussen als het rode kussen ernaast zijn overigens binnenkussens, maar omdat het balkon een beschut plekje is en je ze bij slecht weer altijd naar binnen kan halen, besloot ik ze toch te gebruiken. De voorste gele en blauw met beige kussens zijn overigens wel tuinkussens. Hoe leuk dat er nu ook tuinkussens zijn met kekke patroontjes! Het schapenvacht heeft IKEA in verschillende kleuren en maakt een stoel of bank altijd net iets meer cosy.

Een balkon is natuurlijk maar een kleine ruimte en daardoor ben ik wat planten betreft voornamelijk in de hoogte gaan werken. Aan de wand boven het bamboe bankje hangen twee doorzichtige bakjes. In één bakje staat een cactus en in de andere heb ik een hangplant gezet om de muur extra aan te kleden. De poster in de witte lijst heb ik opgehangen om het gevoel van een mini woonkamer te creëren. Aan het hek hangen twee potten met Kaapse Jasmijn erin die overigens super lekker ruiken! De plantenstandaard in de hoek is van perfect formaat voor op het balkon en functioneert meteen als deurstop.

Een dekentje kan niet ontbreken om ook buiten de zwoele zomeravonden van het balkon te genieten en wanneer dat niet functioneel gebruikt wordt, vind ik dat 'ie er heel mooi ligt te wezen in de geweven mand. En hoe gezellig is de lichtslinger? Als finishing touch zette ik een goudkleurig dienblad op het bamboe tafeltje en daarmee is het balkon nu helemaal af!


Ik ben zo verliefd geworden op het eindresultaat dat ik mijn balkon een make-over 2.0 ga geven met exact dezelfde items. Maar dat resultaat ervan heb je bij dezen gezien.

X,

Rachel

 

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Romy
  Website: http://www.romyvanleeuwen.com

  LOVE IT !! Je mag mijn tuin ook wel een make over geven ??

  Naam: Elisabeth
  Website: http://www.elisabethsfavorieten.com

  Wat een ontzettend leuk en gezellig balkon is het geworden!

  Naam: Miranda | Taxx Life Blog
  Website: http://www.taxxlifeblog.nl

  Heel gaaf zeg! Je hebt er echt gevoel voor, Co boft maar met zo een bestie ;)

  Naam: Denise

  Zooo ontzettend leuk! Ik ga morgen ook nog maar eens neuzen bij de ikea voor onze tuin :)

  Naam: Dita
  Website: http://www.rithika.nl

  Prachtig geworden Rachel!

  Naam: Silvie
  Website: http://www.heyimsilvie.%20com

  Oh, wat deed je dit weer clever. Zo simpel vaak, maar je moet er maar op komen! En wat leuk dat ook dit weer met Ikea materiaaltjes gebeurd. Ikea is toegankelijk en betaalbaar. Ideaal voor mensen die op tijd en stond van veranderingen en trends houden! Goed gedaan.

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *