Kamperen is niet helemaal mijn cup of tea. Ik vind het een toestand. Maar ik ben heus de beroerdste niet en gun mijn kind ook zomervakantie's waar ze het na 30 jaar nog overheeft. Plezier kan je natuurlijk overal maken, maar het is nét iets makkelijker met veel potentiële vriendjes, een leuke animatie, allerlei faciliteiten en een toffe accommodatie.

Voor die toffe accommodatie reisde ik af naar Italië, naar Toscane om precies te zijn. Ik werd voor deze reis namelijk uitgenodigd door Vacanceselect. Je begrijpt vast dat ik om was toen ik in de uitnodiging de woorden; glamping, Toscane en Vespa rijden voorbij zag komen. Oh yay. Let's go glamping!

Vacanceselect biedt allerlei accomodaties aan op de móóiste plekken! Wij verbleven op Camping Orlando in Chianti. Een camping in een práchtig bosrijk gebied waar je met je camper kan staan, helemaal back to basics kan gaan met een tent of languit op een heerlijk opgemaakt 2 persoons bed kan ploffen in één van de glamping accomodaties.

Ik kreeg de Airlodge toegewezen, oftewel de boomhut! En geloof me, dit wil je! Stond dit niet al op je bucketlist zet 'm er dan als de sodemieter erbij want dit is toch een partijtje leuk!

image-2017-09-13 (8) image-2017-09-13 (7)

De Airlodge bestaat uit 2 verdiepingen en een veranda. De onderste verdieping bestaat uit een bedstee (scoor je dus punten mee bij je kids), een keuken, badkamer en een kleine eettafel. De bovenste verdieping was echt mijn kleine paradijs. De slaapkamer bestond namelijk uit een heerlijk bed van waaruit je naar de sterren kon kijken of je keek via je veranda (yes, ook boven heb je er één) zo het bos in.

Processed with VSCO with c4 presetimage-2017-09-13 (3)image-2017-09-13 (4)Processed with VSCO with c4 presetProcessed with VSCO with c4 presetProcessed with VSCO with c4 presetimage-2017-09-13 (10)

De meeste campings van Vacanceselect zijn familie campings, maar buiten het seizoen zijn de campings ook een zalig verblijf voor stellen. En ja, laten we eerlijk zijn. Zonder kinderen wil je in het hoogseizoen op geen één vakantieoord dood gevonden worden, toch?

De camping waar wij op verbleven sprak mij met name aan omdat alle accomodaties breed waren opgezet. Je zit echt op je eigen stukje bos, zo voelt het. En het eten was onwijs lekker. Sowieso is het eten in Italië, net zoals de koffie, super super lekker, maar ik was extra blij verrast over de kwaliteit van het eten op de camping.

Misschien lag dit helemaal aan mij, maar het beeld dat ik bij eten op de camping had is toch kleffe pizza en friet. In dit geval geheel onterecht want het eten op deze camping deed echt niet onder aan het eten van een goed restaurant! I like.

Elke streek heeft natuurlijk zijn charme, maar ik ben echt gegrepen door de schoonheid van Toscane. Wat ik je écht kan aanraden is het boeken van een Vespa tour! Ooit dacht ik dat het fietsen van de Cotopaxi, één van de hoogst werkende vulkanen ter wereld in Ecuador, mijn hoogtepunt was tijdens mijn reizen. Maar nu deelt de Cotopaxi toch wel een gedeelde eerste plek met de Vespa tour in Toscane. Het gaf een enorm gevoel van vrijheid om de warme wind door je vingers te voelen glippen, de zon op je huid en de heerlijke geuren uit de omgeving te ruiken.

image-2017-09-13 (2)image-2017-09-13 (9)

Vacanceselect biedt overigens verschillende glamping accomodaties aan en een aantal daarvan laat ik je zien in mijn vlog! Inclusief het scooter rijden en een roomtour van mijn boomhut ;-).

Voor wie nog nooit in Toscane is geweest zou ik écht zeggen GO GO GO! Het is zo verschrikkelijk mooi daar en ik houd persoonlijk van de passie die Italianen hebben voor eten en koffie.

Is jouw vakantiebestemming voor volgend jaar nog onbekend dan zal dat voor korte duur zijn als je hier een kijkje gaat nemen.

Liefs,
Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *