Weet je wat ik echt hilarisch vind? Ik krijg altijd veel leuke reacties op mijn gezonde creaties, maar mijn telefoon ontplofte toen ik een foto van een frikandel op de Beaufood Facebook plaatste haha. Stiekem blijven we toch allemaal oude snoeperds! Maar ik heb goed nieuws, want zoals ik op mijn social media kanalen al verklapte... is deze frikandel gezond! Of in ieder geval een heel stuk gezonder dan een echte frikandel.

Het fijne is dat hij wel hetzelfde ruikt en smaakt. En je hoeft er ook geen uur voor in de keuken te staan, want dan zou het natuurlijk geen fastfood meer heten. Dus hop, snel de zoete aardappelfriet in de oven, frikandellen rollen, ogen dicht en genieten van gezonde voeding die lekker ongezond smaakt!

Nodig voor 4 frikandellen

  •  1 zoete aardappel a 150 gram
  • 200 gram kippendijfilet
  • 60 gram havermeel (je kunt havermeel kopen in de winkel, maar ik gebruik altijd havermout. Blend je havermout in een blender kort tot havermeel)
  • Snuf zout
  • wat kokosvet/olie/boter om in te bakken

image13-1024x768

 

Zo maak je ze

1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de aardappel in 20 minuten zacht.

2. Pureer ondertussen de (rauwe) kip met een staafmixer of in een keukenmachine.

3. Haal de aardappel uit de pan en trek het velletje eraf. Prak hem daarna met een vork fijn tot een puree.

4. Schep de aardappelpuree samen met de kip in een kom en roer goed door elkaar. Voeg een snuf zout en het havermeel toe en roer goed tot alles gemixt is.

5. Verwarm wat vet in een koekenpan. Verdeel het kipmengsel in vieren en draai er vier frikandellen van. Ik weet het, het is een beetje plakkerig maar oefening baart kunst.

6. Bak de frikandellen in een paar (4) minuten aan alle kanten gaar.

Eet smakelijk!

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en onderstaande social media kanalen eens:

Beaufood website
Facebook
* Instagram

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *