Je leest de titel en je denkt; zalig zonder boter & suiker? Het zal wel weer zo’n droog ‘’healthy’’ recept zijn...Haha, no way dat ik jullie zou opzadelen met een brownie zo hard als steen. In tegendeel. Dit recept is mega makkelijk, snel en overheerlijk. Sinds ik wat meer aan het werk ben, vind ik het net wat moeilijker om altijd gezond te eten. Niet dat dit nu perse nodig is (een borrel en een bak Nacho’s met kaas gaan er bij mij ook als een trein in) maar het is wel fijn om toch bewust met eten bezig te zijn. Deze brownie biedt hierin voor mij de uitkomst. Hij is in 5 min gemaakt en in 20 minuutjes afgebakken.  Ik neem een stuk mee voor onderweg en ik heb meteen een verzadigd gevoel. De brownie vult namelijk enorm! Deze brownie is weer net een andere variant op de brownie die ik eerder maakte met pindakaas.

brownie

Wat heb je nodig voor een kleine brownie?
- 2 bananen
- 2 eieren
- 1 kop havermout
- 3 eetlepels pure cacao
- 1 eetlepel zelfrijzend bakmeel
- 1 handje gemixte noten
- 1 handje stukken pure chocolade (85% puur)
- 1 bakblik (ik gebruik een kleiner bakblik, gekocht bij Dill&Kamille)
- Staafmixer
- Oven
- Heel veel liefde !!

Hoe maak je het?
1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
2. Mix de eieren, bananen, havermout, cacao poeder en zelfrijzend bakmeel met een staafmixer tot een glad beslag.
3. Voeg je noten, stukjes pure chocolade en heel veel liefde toe en schep het mengsel een paar keer om.
4. Vul je bakblik met het brownie mengsel en zet in de oven.
5. Na 20 minuten eruit halen, laten rusten en genieten maar! Je kunt deze brownie ongeveer 5 dagen goedhouden (niet dat dit nodig is want ik gok dat de brownie dan allang op is!)

Als je de smaak te pakken heb vind je hier nog veel meer lekkere en gezonde snacks om te maken!

Liefs,
Floor

Volg je mij al via Instagram? Klik op onderstaand linkje om al mijn uitprobeersels in de keuken te volgen!
* Instagram