Floor’s rijstsalade

rijst

Na een lange dag werken heb ik altijd enorme trek en weet ik soms niet meer wat te maken. Dit zal voor jullie vast ook herkenbaar zijn en daarom heb ik een super makkelijk en fris recept die ik graag met jullie deel. Ik at het laatst bij een vriendin en was meteen verkocht! Een zomerse rijstsalade met fruit, groenten, noten en gerookte kip. Ik heb zelf best vaak last van een opgeblazen gevoel na het avond eten en dan biedt deze salade de uitkomst! Je bent op een fijne manier verzadigd en omdat er geen voorverpakte ingrediënten inzitten of een overvloed aan gluten, kan mijn lichaam dit maaltje prima verteren.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram pandan rijst
– 2 handjes ongezouten cashewnoten
– 2 vlees tomaten
– 1 komkommer
– 2 kiwi’s
– 4 schijven ananas in stukjes
– 250 gram gerookte kip
– 1 rucola slamix
– 2 eetlepels whisky cocktailsaus

rijst1

Hoe maak je het?
1. Kook de rijst en laat deze goed afkoelen.
2. Roer hier je whisky cocktail saus doorheen en zorg dat de rijst de rozige kleur van de saus overneemt.
3. Snijd alle ingrediënten (behalve de cashew noten en slamix) in blokjes en voeg deze samen met de cashewnoten en slamix toe aan je rijst.
4. Schep een paar keer goed om en serveer op een kleurrijk bord met een glas suikervrije limonade (zie recept) of een koud biertje.

Liefs,
Floor

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook comments

comments