Deze week was mijn ventje jarig en ik vind het dan heerlijk om hem en zijn familie te trakteren op een homemade diner. Aangezien deze lieve mensen van lekker eten houden en ik het ook leuk vind om naast quinoa en sla lekker uitgebreid te koken met prachtige ingrediënten, ging ik voluit en heb ik totaal niet op het aantal calorieën, koolhydraten of vetten gelet (ik ben zelfs gek op pasta’s met een heerlijke saus of een goed stuk brownie!) Het hoofdingrediënt van dit diner was kaas.  Ik maakte een heerlijke lasagne en een kaasplank als toetje. Als voorgerecht maakte ik deze zalige gevulde abrikoosjes met geitenkaas en spek. Als je voor meerdere mensen moet koken dan is dit het ideale voorgerechtje. De smaakpapillen van je gasten worden geprikkeld en je kunt dit van te voren al maken. Het zachte van de kaas, het zoete van de abrikoos en het zoute van het spek gaan heerlijk samen.

Wat heb je nodig?
- 2 abrikozen per persoon
- Een stuk geitenkaas of geitenkaas met honing
- Een pakje ontbijtspek
- Cocktailprikkers
- Ovenschaal
- Oven

foto 2 (1)
foto 3 abrikozen
foto 4

Hoe maak je het?
1. Snijd de abrikozen langs de rand (bilspleet noem ik het altijd, haha) af, half open.
2. Verwijder de pit. Neem met een theelepel een hap uit de kaas en vul de abrikoos met kaas.
3. Wikkel daarna het ontbijtspek eromheen (1 plakje per abrikoos) en zet vast met een cocktailprikker. Leg de abrikoosjes in een ovenschaal.
4. Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de abrikoosjes af in 5 à 10 minuten, totdat het spek iets begint te verkleuren.

Serveer als voorgerechtje 1 à 2 stuks per persoon en laat je gasten smullen!

Bekijk voor meer snelle happen ook deze pagina eens!

Liefs,
Floor

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *