Eindelijk, healthy food bestellen

Soms kan ik zo genieten wanneer ik op de bank plof met een doos in mijn hand die druipt van het vet om vervolgens mijn tanden te zetten in die dunne knapperige bodem van mijn pizza margarita. Zucht…dat is genieten.

Maar soms wil ik eten bestellen dat goed is voor mijn lichaam, waar ik energie van krijg en geen spijt achteraf ;-)
Ja, en dan? Dat is toch echt makkelijker gezegd dan gedaan want ondanks dat we in een tijd leven dat het gros van de bevolking bezig is met het nastreven van een gezonde levensstijl (lees: het boek Powerfood van Rens Kroes is niet aan te slepen) bestaat de website thuisbezorgd.nl voornamelijk uit pizza, shoarma of gyros. Is het bestellen van Healthy Food juist niet iets waar we behoefte aan hebben? Ik heb daar in ieder geval wel behoefte aan en daarom sprak ik al menigmaal mijn irritatie erover uit naar Willem. Alsof mijn klaaggezang werd gehoord kreeg ik vorige week een mailtje van Bram.

Bram heeft namelijk MALS opgericht, een gezonde bezorg service. Hij kookt iedere dag een lekkere en gezonde maaltijd, vers, van het seizoen en zoveel mogelijk biologisch. Deze maaltijd bezorgt hij bij je thuis of op kantoor. Elke week stelt hij een nieuw menu samen en deze week stonden deze gerechten op het menu:
Schermafbeelding 2014-07-16 om 12.11.58
Alle maaltijden bestaan uit veel groente en worden met veel liefde, tijd een aandacht gemaakt waarbij hij zoveel mogelijk producten van lokale leveranciers gebruikt. Wat zijn vraag was? Of ik  interesse had om zijn dienst eens te proberen en een maaltijd van hem te proeven. JAA! natuurlijk wilde ik dat.

Ik had met hem afgesproken dat hij dinsdag bij mij zou komen bezorgen dus al enkele dagen keek ik uit naar de Vietnamese citroengras gehaktballetjes met quinoa ‘bun bowl’. En ja hoor, om 17.15 uur ging de bel.

Om een heldere review te kunnen schrijven besloot ik deze onder te verdelen in 4 categorieën. Te beginnen met:

Presentatie
In een papieren tasje met daaraan de opwarminstructie geniet werd de maaltijd aan mij overhandigd. Zonder nog maar in het tasje te hebben gekeken vond ik dit al enig.
foto2
De inhoud bestond uit twee doosjes met de maaltijd, 2 chocolade mousse toetjes (deze krijg je erbij als je voor de eerste keer besteld!) en twee bakjes met vinaigrette.
foto-2
foto1
Oordeel zelf, maar de presentatie vond ik al helemaal geslaagd en dit maakte dat ik nog meer zin in kreeg om te proeven wat er in het doosje zat!

Portie
De inhoud van het doosje bestond uit quinoa, gehaktballetjes en salade. En zoals je op de foto kan zien was het doosje ook helemaal gevuld. Een prima 1 persoons portie dus!
2foto
Het enige waar Willem en ik even mee stonden te klunzen was om de salade van de quinona te scheiden. De salade moet je namelijk apart houden bij het opwarmen, maar in het doosje zit het bij elkaar.

Smaak
De smaak van de gehakballetjes en quinoa i.c.m. de vinaigrette was echt top! Ik had zelf eerder ook een gerecht met quinoa gemaakt, maar deze was niet zo lekker als van Bram. Complimenten dus!
Door de salade zat hier en daar wat koriander en laten Willem en ik koriander nou écht niet lekker vinden. Koriander heeft een uitgesproken smaak and you hate it or you love it. Het toetje, de chocolade mousse was verrukkelijk! Buiten de koriander dus echt genoten ;-).

Prijs
Alle gerechten zijn €9,50. Maar bestel je voor 2 personen? Dan betaal je €9,00 per gerecht. Voor 3 personen €8,50 per gerecht en voor 4 personen €8,00 per gerecht. Ik vind dit een meer dan redelijke prijs en het idee dat deze gerechten voor je zijn gemaakt met veel liefde, aandacht en producten uit de streek dragen bij aan de positieve beleving!

Conclusie? Wanneer Willem en ik zin hebben om een wijntje of biertje open te trekken en lekker gezond te eten, maar zelf geen zin hebben om de handen uit de mouwen te steken dan is daar nu MALS! Finally…

Bram bezorgt wel alleen in omgeving Den Bosch, maar ook al woon je buiten deze stad, een bezoekje aan zijn website is zeker de moeite waard.

Liefs,
Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook comments

comments