Rituals vroeg mij wat Open you heart voor mij betekent en of ik daar een artikel over wilde schrijven. Nou, graag! Sinds ik moeder ben geworden ben ik mij meer dan ooit bewust van het voorbeeld dat ik wil zijn voor mijn dochter en de normen en waarden die ik haar wil meegeven. In een notendop;

Spread love everywhere you go. Let no one ever come to you without leaving happier. 

Een uitspraak van Moeder Teresa die in slechts 15 woorden omschrijft wat ik mijn dochter voor de rest van haar leven wil meegeven. Ik hoop dat zij iedereen altijd met een goed gevoel en een lach zal achterlaten. Óók online, de wereld waarin zij gaat opgroeien. Ik hoop haar te leren om dezelfde normen en waarden zowel online te hanteren als offline. Een wens die ik voor ons allemaal heb. Ben de beste versie van jezelf. Op je werk, op school, in de supermarkt, maar ook online.

De wereld wordt door internet een stuk kleiner gemaakt en ik ben de laatste die zich daartegen verzet. Sterker nog, ik vind het fantastisch! Naast dat het mijn werk is kom je online ook met mensen in contact waarvan je het bestaan anders nooit had geweten. Maar heel soms, wens je dat het bestaan van een persoon ook liever nooit had geweten. Oftewel de reaguurder. Voor wie nu een denkfrons op zijn gezicht krijgt en zich afvraagt een afslag gemist te hebben. Dit is een reaguurder.

Gelukkig heb ik er persoonlijk weinig mee te maken. Mijn lezers en kijkers, jij dus, zijn over het algemeen onwijs leuke, lieve, weldenkende vrouwen die ook positief in het leven staan en hun gebreken niet proberen te compenseren door online op iemand af te geven. Maar dat betekent niet dat ik mij geen zorgen maak over de generatie na ons. Wat nou als zij denken dat het normaal is om online je gal te spuwen en zomaar op alles en iedereen commentaar te hebben? Hoe gaat onze wereld er dan uitzien?

Laten wij het voorbeeld zijn voor die generatie. Want hoe moet de wereld eruit zien als zelfs een schone blonde dame die op haar profielfoto schittert met haar kinderen een reactie achterlaat waar de honden geen brood van lusten. In de krochten van het internet is dat het voorbeeld voor de toekomst van morgen.

Ik heb ook heus weleens op een verjaardag gestaan waarbij ik iemand een tikkie irritant vond, niet helemaal mijn type. Maar dat zeg ik natuurlijk niet. Waarom zou ik dat dan wel online doen?

Laten we het komend jaar daarom wat dichter bij onszelf zoeken en open your heart online! Deel hartjes uit, lieve woorden en bemoedigende berichten. Steun elkaar en laat die sneer achterwegen zodat ook je online identiteit er één is waar je trots op kan zijn.

Liefs,
Rachel

P.S. Wil je iemand bedanken voor iets wat hij of zij afgelopen jaar voor jou gedaan heeft? Via deze link kan je een persoonlijke video boodschap naar iemand sturen. Ik vind het een mooi initiatief dat je laat nadenken wie zijn hart voor jou heeft geopend de laatste tijd. Je kan die persoon nu op een bijzondere manier bedanken zonder dat het je geld of veel tijd kost. Let's open your heart en spread some love!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Aneta
    Website: http://mamapraatjes.nl

    Mooi geschreven! Laten we inderdaad lief voor elkaar zijn. Door het drukke leven vergeten we soms hoe dierbaar sommige mensen voor ons zijn. Maar ook hoe mooi de wereld ook is met al deze verschillende mensen.

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *