Na een goede 2 maanden van ideeën verzamelen, bedenken welke stijl we willen uitstralen, een ontwerp laten maken en deze nog een paar keer laten aanpassen is onze uitnodiging KLAAR. Van dit hele proces heb ik enorm genoten en het was letterlijk een feestje om mee bezig te zijn!

Het hele proces begon met een rondje of 1 of 2 (of 3...) op Pinterest. Met een flinke dosis keuzestress en een overkill aan inspiratie foto's bleef ik maar fanatiek pinnen. Mijn map ging van heel minimalistisch naar botanisch naar romantisch en weer terug. Iedere uitnodiging die ertussen stond was een plaatje om te zien, maar welke stijl paste nou het beste bij onze bruiloft, welke elementen wilde we hierop terugzien en bovenal wie zou het kaartje gaan ontwerpen?

Ik kwam in contact met hipDesign en zij waren met hun ervaring en alle mogelijkheden die zij bieden dé aangewezen persoon voor twijfel konten zoals wij! hipDesign is een online store die kaarten aanbied voor allerlei verschillende gelegenheden. De kaarten staan gerangschikt per gelegenheid en thema's wat het heerlijk maakt om doorheen te struinen. Alleen de site is al één grote inspiratiebron a la Pinterest. Je kan kiezen voor een kaart uit de webshop, de kaart een beetje aanpassen of volledig voor de mix & match gaan. Het lettertype van de ene kaart combineren met het design van een andere kaart in een kleurencombinatie van weer een andere kaart. Zo creëer je een originele trouwkaart, maar wel met het gemak van bestaande kaarten zodat je het eindresultaat makkelijk kan visualiseren.

Wat ze ook aanbieden, en daar hebben wij voor gekozen, is om de trouwkaart geheel te laten ontwerpen. hipDesign bestaat uit een team van 6 (hele gezellige!) dames met ieder hun eigen expertise. Renee was onze heldin. Het ontwerpproces begon met een bezoekje aan kantoor. Dit contact kan ook allemaal via de mail of telefonisch gaan, maar wij vonden het veel te gezellig om even langs te gaan. We namen 3 voorbeelden mee waarvan we op iedere kaart weer een ander element mooi vonden.

Mail-bijlage
Deze kaart vond ik op Etsy en de icoontjes die per dag aangeven welke activiteiten er zijn vonden we erg leuk!

image-2017-02-20
Dit is een screenshot uit de video die die ik maakte op Engaged en het werk van Inkspired. De natuurlijke uitstraling van deze kaart vonden we tof. We trouwen immers ook in Frankrijk op het platteland!

image-2017-02-20 (1)
Nog zo'n lekker onduidelijk screenshot uit mijn video haha. En tevens ook het werk van Inkspired wat getoond werd op Engaged. De plattegrond op deze uitnodiging vonden we leuk omdat onze bruiloft 3 dagen duurt en iedere dag is op een andere locatie.

We bespraken met Renee onze wensen en zij ging vervolgens aan de slag. We hebben de kaart een paar keer op kleine details aan laten passen omdat het uiteindelijk toch een proces is waarbij de puzzelstukjes beetje bij beetje in elkaar moeten vallen. En het resultaat? Daar zijn we intens blij mee! Kijk mee...

Processed with VSCO with c4 preset
Processed with VSCO with c4 preset
Processed with VSCO with c4 preset
Processed with VSCO with c4 preset

Dit is 'm dan! En we zijn zo dolblij met het eindresultaat!! De kaart past helemaal bij ons en bij de stijl van onze bruiloft. Ben je benieuwd naar alle details op de kaart? Bekijk dan onderstaande video waarbij ik je alles uitgebreid laat zien!

Dankjewel hipDesign dat jullie onze kaart met zoveel liefde, geduld en precisie hebben ontworpen! We couldn't be more happy <3

Liefs,
Rachel

Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen:
* Hier gaan wij trouwen
* Trouwjurken passen en bruiloft update
* Ik ga trouwen!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Amy

  Hij is prachtig! De kleurencombinaties, de figuurtjes die jullie gezin voorstellen en het takje dat het afmaakt, ik vind hem erg inspirerend.

  Naam: Lieke van Veen
  Website: http://www.diorisch.blogspot.nl

  Ik ben heel erg benieuwd naar je trouwjurk.
  De trouwkaart is in ieder geval super mooi en origineel en die website is ook super handig!

  Naam: Petra

  Wat een geweldige kaart!

  Naam: merel
  Website: http://www.mommyinbalance.nl

  Wauw heel erg mooi en bijzonder. Wat knap dat er met al die elementen 1 kaart is gemaakt! Ik denk dat je gasten heel erg blij zijn met zo’n uitnodiging!!!

  Naam: Jannemieke

  Haai.. Geweldige bruidswinkel! Echt een snoepwinkeltje is het.. ☺️
  Ik heb een vraagje. Hoe heb jij dat eucalyptusblad bij de trouwkaart gedaan? Heb je deze vers gekocht en eerst gedroogd? Of echt ook tussen boeken gedroogd zodat ze plat zijn?
  Heel veel succes nog met de laatste maand voorbereidingen. Gaaf!!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *