Het geboortekaartje van je baby gaat waarschijnlijk het meest bijzondere kaartje zijn die je ooit gaat versturen. Alles wordt dus uit de kast getrokken om een kaartje te vinden/te ontwerpen die helemaal bij jullie past.

Ik vond het best een pittig klusje. Pinterest draaide overuren en mijn hoofd werd er een beetje dol van. Er was simpelweg te veel. Maar weten wat je niet wilt is minstens zo belangrijk én vaak vele malen makkelijker te benoemen dan wat je wél wilt. Dus we gingen aan de slag...

1. Geen klassiek kaartje
Past niet bij ons.

2. Geen vermelding van gewicht, lengte en tijdstip
Voordat ik moeder werd zeiden de getallen van gewicht en lengte mij geen reet vrij weinig. In de keuken heb ik er al moeite mee om 200 gr bloem op gevoel bij het gerecht te voegen, laat staan een kind van 3800 gr in te beelden. Aangezien de meeste van onze vrienden nog geen kinderen hebben zouden zij net zo weinig met deze informatie kunnen als dat ik tot voor kort kon. Niks dus.

3. Geen tijdstip van rust en bellen vooraf
Ik kan mijn vrienden wel zodanig inschatten dat zij over de capaciteit beschikken om niet onaangekondigd op de stoep te staan. Wanneer gebeurt dat überhaupt nog zonder belletje vooraf? En al helemaal niet als je net binnenstebuiten bent gekeerd omdat je een kind van 3800 gr (en ik kan je nu vertellen; dat is veel ;-)) uit je vagigi hebt geperst.

Maar wat wilden we dan wel?

1. Een lief kaartje, maar niet te truttig
2. Een hip kaartje
3. Een feestje in een envelop

Ik schakelde de hulp in van Annelijn en dan moest het goed komen. Annelijn runt haar bedrijfje Maendag waarmee ze super leuke babykleding maakt én kaartjes ontwerpt! Met mijn 37 weken waggelde ik bij haar naar binnen en plofte naast haar in de stoel. We gingen aan de slag. Hoe dat er precies aantoe ging heb je misschien al wel gezien in deze video?

Het resultaat kon al vrij snel de wereld in want een week later ben ik bevallen en daarmee zagen Pip én haar geboortekaartje dan eindelijk het daglicht!

image-2016-10-09-1 image-2016-10-09

We hebben de kaartjes verstuurt in een doorzichtige envelop, inclusief confetti, een gouden sluitzegel in de vorm van een hartje en roze adresetiketten.

Dit hele pakketje laat ik zien in onze eerste week met Pip video (ah gossie) vanaf 7 min.

Liefs,
Rachel

Heb je zin in andere babytalk? Kijk dan hier en lees o.a. wat Pip haar favoriete speelgoed is, wat je niet moet geloven rondom de zwangerschap én bevalling en hoe Pip haar kamertje eruit ziet!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Zoë
  Website: http://www.modernehippies.nl

  Aah, zo leuk babe! Een feestje in een envelopje, woehoe!

  Naam: Corine

  Vind het kaartje nog steeds zo leuk!
  alleen is dat niet Willem zijn nummer wat je in beeld ziet??

  Naam: Anique

  zo herkenbaar! hier ook geen getallen… en versjes… en gedichtjes… en tijden… Leuk kaartje geworden!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *