Nu de studieboeken definitief zijn dicht geslagen en ik (Floor) officieel van mijn vakantie mag gaan genieten, ben ik naar een bijzonder plekje in hartje Tilburg gefietst. Graag wil ik jullie kennis laten maken met een van mijn favo hotspots in Tilburg. Aan de Noordstraat 87 in Tilburg vind je De Burgerij. Een plek met een Frans tintje waar je Bourgondisch kan genieten. Ik heb mezelf meerdere keren gestraft dat ik deze tent niet eerder heb ontdekt! ‘’Van boerenkool tot kaviaar’’ luidt de slogan van De Burgerij en dat is precies waarom het voor velen zo aantrekkelijk is. Ik waan mij in een delicatessen walhalla als ik bij De Burgerij naar binnen gluur. Van heerlijke wijnen tot verschillende soorten olijfolie, siropen en prachtige kazen en vleeswaren, alles is te koop en te proeven!

foto 1
De Burgerij wordt gerund door twee broers en een ontzettend gastvrij team. Je kan hier terecht voor een relaxte lunch met overheerlijke broodjes, een 4 uurtje met een keuze aan verschillende plateaus bestaande uit de meest heerlijke kazen,chutneys en vleeswaren. Op donderdag is er een heuse oesterborrel en daarnaast kan je dagelijks zalig dineren met verse, prachtige producten. De Burgerij staat bekend om de geweldige stamppotjes die ze maken en de prachtige producten die ze gebruiken en verkopen. Verkopen? Ja! Mocht je nu, net als ik, niet genoeg krijgen van de sfeer en het eten dan kan je deze gewoon mee naar huis nemen. De Burgerij heeft namelijk een geweldige delicatessenzaak. Het is niet altijd even goedkoop als je standaard olies of salami bij de supermarkt gewend bent, maar ik ben van mening dat je voor kwaliteit ook wat mag betalen. Betaalbaar is het zeker!

foto 2 (1)
Toen ik afgelopen donderdag met mijn fiets bij bij De Burgerij arriveerde werd ik met open armen ontvangen. De gastheer Joris stond achter zijn oesterbarretje hard te werken maar maakte meteen tijd om mij te ontvangen. Samen met een vriendin werden we aan een lekker wijntje gezet en kregen we de kaart. Deze werd toegelicht en de keuze was snel gemaakt. Ik ging voor de maaltijdsalade met verse vleeswaren,  mijn bourgondische tafelgenoot voor het stamppotje met Boeuf Bourguignon. Vanaf het terras konden we zo de delicatessenzaak en de keuken in kijken en als snel werd ons eten opgediend. De porties zijn meer dan genoeg en je proeft de heerlijke producten terug in je diner. Tijdens het eten wordt er gelet of jouw glas nog vol is en het eten lekker smaakt. De sfeer is ongedwongen en relaxt. Naast ons zaten twee heren Backgammon te spelen en even verderop zat een stel aan de oesters. Ook ik waag me aan deze delicatesse, ik had er tenslotte nog nooit één op en het proeven van een oester stond al een tijdje op mijn bucketlist. Na aanmoediging van het halve terras heb ik dan ook de oester opgeslurpt. Ik vond het vooral naar zee smaken maar ik kan begrijpen dat mensen hiervan kunnen genieten. Leuke manier om te eten met een heerlijke fles bubbels erbij! Tot in de late uurtjes hebben we ons bij De Burgerij vermaakt met heerlijke wijnen, kaasjes, gezelligheid en elkaar.

image
foto 3
Ben je na het lezen van dit stukje ook zo enthousiast geworden over De Burgerij? Wacht dan niet langer en plan een middag/avondje vrij om te gaan genieten bij dit geweldige plekje in Tilburg. Vanaf het station ook goed te bereiken en een goedkope parkeergarage vlak in de buurt. Wil je na het eten en borrelen niet meer naar huis dan is dit geen probleem! De Burgerij is namelijk ook een Bed & Breakfast met gezellige, sfeervolle kamers op een toplocatie!