Vaak krijg ik de vraag van mensen waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dat is simpel, namelijk gewoon bij jullie vandaan :) Na de vraag ‘wat eet jij het liefst?’ begint mijn foodiehoofd automatisch met het combineren van ingrediënten. Vaak komt er iets lekkers uit en soms ook niet. Zo probeerde ik vorige week op aanraden van mijn buuf een Turkse yoghurt soep. Het zag er veelbelovend uit, maar ik kon niet wennen aan de smaak van warme yoghurt.. Deze week maakte ik courgettesoep en bedacht me toen ineens dat een klodder van die Turkse yoghurt in het midden van de soep misschien wél lekker was. And it was! Super lekker zelfs. Wat gedroogde en verse munt maakt  deze soep helemaal tot een gezonde smaakbom.

Nodig voor twee personen

 • 1 courgette (neem een biologische, daar zit veel meer smaak aan)
 • 500 ml water
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 1 bouillionblokje (kruiden)
 • 2 el Turkse yoghurt
 • 1 el gedroogde munt
 • wat blaadjes verse munt
 • snuf peper
 • olie om in te bakken

IMG_3996-1024x768

Zo maak je het

1. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette in kleine stukken. Verhit wat olie in een pan en bak de groenten ongeveer 5 minuten.

2. Schenk het water bij de pan en pureer alles tot een soep met een staafmixer. Je kunt de soep ook in je blender pureren.

3. Breng de soep zachtjes aan de kook en voeg het bouillionblokje toe.

4. Schep de soep in twee diepe borden en top af met een snuf peper en de gedroogde munt. Schep in het midden van ieder bord een eetlepel yoghurt. Garneer je soep af met verse munt en eet smakelijk!

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: M + K
  Website: http://www.mkstyleramblings.blogspot.com

  This looks amazing and pretty simple to make! We are definitely going to try out the recipe for dinner this week

  M + K
  Bloglovin

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *