Brainy Days special: Himmelis

Vera vorig jaar in haar tijdelijke Theme Store
Vera vorig jaar in haar tijdelijke Theme Store

Hoera! De Huismuts heeft naast Kookmuts Bo nu ook Vera als zusje erbij! Vera is creative founder van Brainy days (één van mijn favoriete online concept stores!!). Als stadse avonturier is zij altijd op jacht naar onontdekte merken en unieke woonaccessoires. Elke week vult Vera dan ook haar webshop aan met verrassende producten die ik aan mijn eigen collectie zou willen toevoegen. Het kon dan natuurlijk ook niet anders dan dat De Huismuts & Brainy Days een match made in heaven waren. 

Naast de webshop krijgt Brainy Days vanaf 1 juli een fysieke locatie in Amsterdam Oud-West. Het wordt geen vaste winkel maar een flexibele creatieve ruimte die telkens weer anders ingedeeld/ ingericht kan worden. Denk hierbij aan thema-weekendwinkels, workshops en get togethers. Sterker nog; Vera en ik zijn ons eerste creatieve zomer feestje al aan het plannen in deze leuke ruimte. Stay tuned!

Maar first things first. Vanaf nu zal zij ons wekelijks verblijden met een Brainy Days special op De Huismuts, oftewel een dosis interieur inspiratie, tips en style advies voor ons kittige onderkomen. YES!


Lieve Huismutsen, wat spannend én leuk om mijn interieurspinsels met jullie te mogen delen. Mijn allereerste gastblog op De Huismuts trap ik af met de Himmeli, een echte eyecatcher in je huis. Ze zijn vernoemd naar het Finse woord himmeli, wat hemel betekent.

De Himmelis werden gemaakt van stro en touw, en aan het begin van de wintertijd tot aan midden zomer boven de eettafel gehangen om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Tegenwoordig zijn de vormen meer dan alleen een traditie. Door de moderne vormgeving is het een perfecte minimalistische decoratie. Himmelis en geometrische vormen in je interieur zijn op dit moment hot en kom je overal tegen! Zo vind je op Pinterest genoeg leuke ideeën hoe je Himmelis kan toepassen in jouw interieur.

Himmelis-2 (1)c539a744eaf5becca72b340ae5fdada4 Bron: Etsy


Maak hem zelf!

Met het Himmeli DIY pakket kan je deze makkelijk zelf maken! In het pakket zit een setje van koperen buisjes wat samen met visdraad en een klein beetje geduld, resulteert in een super mooie decoratie voor in je huis. Een mooie combinatie met de geometrische himmeli is een luchtplant. De Himmelis zijn makkelijk uit te breiden door simpelweg verschillende vormen aan elkaar te knopen. Een Himmeli shoppen voor jezelf of als cadeautje? Dat doe je natuurlijk hier en kost 16 euro. Budgetproof toch?

0853f54417ffcc2529c4f92c4e974696Himmelis-6


 Air plants

Als kers op de taart zet je een luchtplantje in je Himmeli. De meeste luchtplantjes hebben nauwelijks tot geen wortels en groeien op bomen of rotsen. Water en voedingsstoffen worden via de schubben op de bladeren opgenomen uit de lucht. Ben jij iemand zonder groene vingers, dan zijn deze luchtplantjes ideaal voor jou. Met een beetje liefde en (vochtige) lucht haal je een prachtig stukje natuur in huis! Ze zijn het de perfecte plantjes voor in de Himmelis. Daarnaast kan je zo ook op vele andere manieren stylen zoals in de ze zee egel schelpen.

11220857_1034932623213893_2310481542362468884_n
geo1


Dit was ‘m dan. Mijn allereerste gastblog op De Huismuts! Ik hoop dat jullie het net zo leuk vonden om te lezen als ik om te schrijven want volgende week donderdag ben ik er weer met een nieuwe special!

Liefs,
Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Facebook comments

comments