Nee ik ben geen vegetariër, maar ik denk wel steeds meer na over de herkomst van het vlees dat ik eet. De plofkip uit de supermarkt laat ik al tijden links liggen en ik kies altijd voor scharrel of biologisch als ik vlees in de supermarkt koop, maar ik koop het liefst bij een biologische slager. Tip voor de Utrechters onder ons, biologische slagerij De Molen op de Adelaarstraat! Al met al eet ik gemiddeld twee keer in de week vlees, een dagje vis en kook ik de overige dagen vegetarisch.

En wat eet je dan als je zin hebt in een burger? Dan maak je gewoon een lekkere vega burger. Gezond, súper makkelijk te maken en good for the wallet. Experimenteer erop los met verschillende verse of gedroogde kruiden, vries ze in voor een voorraadje of maak er een paar extra die je mee kunt nemen als lunch de volgende dag. Ik ben fan van sausjes dus ik at deze burgers met zelfgemaakte aioli.. Het recept daarvan vind je hier.

IMG_4147-1024x768

Nodig voor vier burgertjes

 • 400 gr linzen – kant en klaar uit blik of pot
 • 1 eitje
 • 1 kleine rode ui
 • 50 gr havermout
 • snuf peper en zout
 • 1 tl Italiaanse kruiden – ik schiet af en toe uit met een eetlepel 
 • 2 partjes citroen voor erbij

Zo maak je ze

1. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.

2. Stop alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles tot een deeg. Je moet de linzen echt fijnkneden, alleen zo krijg je een mooie vaste burger.

3. Vorm vier bollen van het deeg en druk deze op de bakplaat plat tot burgers. Zet weg in de oven voor 20 minuten.

4. Maak ondertussen de salade en de rijst en verdeel alles over twee diepe borden. Leg bij elke gerecht een partje citroen voor eroverheen.

IMG_4148-1024x768

Ik at een simpele groene salade (met goede olijfolie, feta, basilicum en een scheutje balsamico) en rijst bij de burgers. En een flinke el aioli om het af te maken. Je kunt ook verse kruiden door de burgers heen kneden. Denk aan rozemarijn, tijm, dille, organo etc.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

 

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: Claudine

  Hoi! Ik wil de burgers vanavond graag maken, maar ik vraag me af wat je met 400 gram linzen bedoelt. Ik heb een blikje van 400 gram en het uitlekgewicht daarvan is 265 gram….is dat genoeg? Ik hoor het graag, want ze lijken me heerlijk!

  Groetjes,
  Claudine

   Naam: Rachel

   Hoi Claudine,
   Leuk dat je de burgers gaat maken! Een blikje van 400 gram is genoeg!

   Rachel
  Naam: Claudine

  Ik heb ze gemaakt en we hebben er allemaal (mijn man en twee jongens van 4 en 7) van gesmuld! Ook een fijn recept om mee te variëren.

   Naam: Rachel

   Ahh zo leuk Claudine!!

   Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *