Dit recept was een uitprobeersel welke ik nog heeeel vaak ga maken! Wát een onverwachts lekker soepje. De reden van deze soepavond? Mijn lover en ik zijn vorige week naar de tandarts geweest. Samen is altijd gezelliger dan alleen, toch? En als je daar geweest bent en je mist een kies, dan kun je niet kauwen. En dan is soep natuurlijk dé uitkomst!

Kijkend naar mijn statistieken op mijn foodblog Beaufood realiseer ik mij tevens dat mijn soeprecepten vaak bezocht worden. Jullie houden dus van soepjes en ik maak er dan eigenlijk veels te weinig. Ik vind het stiekem een beetje zonde om soep te maken omdat er zoooveel andere lekkere dingen zijn om te eten. Maar soep is nu eenmaal snel, gezond en lekker dus speciaal voor de soeplovers; deze is voor jullie :)

Nodig voor twee personen (flinke kommen)

 • 1 flespompoen (ongeveer 700 gr)
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 rode ui
 • 1 teentje knoflook
 • flink stuk verse gember (zo groot als je duim)
 • snuf zeezout
 • een hand verse peterselie
 • 1 tl sambal (of niet, als je niet van pittig houdt)
 • 500 ml water
 • 2 el vissaus
 • een beetje kokosvet om in te bakken

IMG_3192-1050x788

Zo maak je het

1. Snij de flespompoen in kleine stukken en verwijder de zaadjes. Je mag hem schillen, maar dit hoeft niet persé. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de gember in kleine stukjes.

2. Verhit een pan met dikke bodem met daarin een schepje kokosvet. Bak de pompoen, ui, gember en knoflook even aan.

3. Voeg de kokosmelk toe en laat (met de deksel op de pan) een half uurtje pruttelen tot dat de pompoen zacht is. Pureer daarna alles tot soep met een staafmixer.

4. Voeg het water toe en breng de soep weer zachtjes aan de kook. Breng op smaak met wat zout, sambal en vissaus. Naar wens? Schep de soep dan in kommen en serveer met verse peterselie.

Wist je dat peterselie je spijsvertering ondersteunt? En een vochtafdrijvende werking heeft en daarmee je nieren helpt om beter te functioneren? Reden genoeg dus om je garnering op te eten :) Voor wat extra pit top je af met versgemalen chilipeper.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  Naam: laura
  Website: http://wanderlust-blog.nl

  Dit lijkt me super lekker! Ik maak regelmatig pompoensoep, maar dit is net even wat anders. Ik ga hem zeker proberen!

   Naam: Rachel

   Ah leuk om te horen dat je deze gaat proberen Laura! :)

   Rachel

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *