Voor kerst kreeg ik van mijn lieve nichtje dit geweldig motiverende boek: In perfecte conditie van Ellen Hoog. Eigenlijk heb ik dit cadeau idee gepikt van een van mijn vriendinnen die dit boek kreeg voor Sinterklaas. Ik bladerde er doorheen en de eerste pagina maakt me meteen al blij. Avocado’s! I LOVE avocado’s. 

Dit boek is geschreven door Ellen Hoog, een Nederlandse top hockeyster die er naast een perfecte conditie ook een super healthy levenstijl op na houdt. En wat die healthy levensstijl precies inhoudt beschrijft zij stap voor stap in dit boek. De hoofdstukken wisselen elkaar af met recepten voor een gezond ontbijt, healthy breaks, lunch, diner en power snacks. Volgens Ellen staat gezond eten en bewust sporten onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom vind je in dit boek ook hoofdstukken die vol staan met fijne oefeningen die je in de sportschool óf gewoon lekker thuis kunt doen.

IMG_0713-1024x683

De meeste recepten eindigen met culi tip en/of sport tip over hoe je kunt variëren, het gerecht het leukste presenteert, handig meeneemt, wat het doet voor je lichaam, op welk moment (voor, tijdens of na je work-out) je het gerecht het beste kunt eten, etc.

IMG_0715-1024x682

Het zal je niet verrassen als ik zeg dat ik vrij veel kookboeken in huis heb. Maar een combinatie tussen recepten én een gezonde levensstijl is nieuw voor mij. Dit boek is perfect voor wanneer je er vol tegenaan wilt gaan en iedere dag wel een klein steuntje in je rug kunt gebruiken. Ik pak het erbij ter motivatie, voor inspiratie in de sportschool of wanneer ik op zoek ben naar een recept dat geschikt is om te eten voordat je gaat sporten. Of tenminste, een uur of twee voordat je gaat sporten. Aldus Ellen.

IMG_0731-683x1024


Het eerste recept dat ik maakte uit dit boek was de romige blauwe bessen smoothie met amandel. Er staat alleen dat het recept voor twee glazen is...maar dat waren dan wel twee hele kleine glaasjes dus de volgende keer verdubbel ik het recept als Mike ook mee wilt drinken ;-).

Dit heb je nodig voor 2 glazen / of 1 groot glas

  • 200 ml sojamelk
  • 75 gr blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 5 rauwe, ongepelde amandelen
  • 5 ijsklontjes – dit kun je weglaten als je niet beschikt over een krachtige blender
  • mespunt gemalen kaneel

IMG_0619-1024x682

Zo maak je het

1. Pureer alle ingrediënten in een blender tot een romige smoothie. Dit duurt ongeveer 20 seconden.

2. Verdeel de smoothie over twee glazen. Als je hem even laat staan wordt deze wat dikker, ook lekker!

Sporttip uit het boek: Een heerlijke hersteller voor na het sporten. De vetten uit amandelen versterken namelijk de lichaamscellen, zodat celbeschadiging wordt tegengegaan. Kaneel helpt mee hoge pieken in je bloedsuikerspiegel te voorkomen en is rijk aan magnesium, dat zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen

Psst…wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *