Ik krijg steeds vaker de vraag of ik een lekker soep recept heb. En natuurlijk heb ik dat! Hierbij deel ik dan ook graag met jullie mijn pompoensoep recept. Het is makkelijk klaar te maken en ook heerlijk voedzaam.

Weetje: in een flespompoen zit bèta-caroteen en deze stof is goed voor je ogen en je huid. Verder bevat een flespompoen veel mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer. Er wordt ook wel beweerd dat pompoen helpt je spijsvertering te versnellen. 

Ingrediënten voor ongeveer 1,5 liter soep, of vier flinke kommen:
- 1/2 flespompoen
- peper en zout
- water
- optioneel: peterselie als garnering

Hoe maak je het?
1. Snijd de pompoen door de helft. Je kunt er ook voor kiezen om de hele pompoen te gebruiken en dan heb je gewoon heel veel soep! Ik wilde maar vier kommen dus ik gebruikte de helft.
2. Snijd de pompoen in kleine stukken. Je hoeft hem niet te schillen, fijn hè? Eventueel wel even de zaadjes verwijderen.
3. Kook de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met ruim kokend water. Check na die tijd even of de pompoen zacht is door erin te prikken.
4. Schep de pompoenstukken daarna in een blender en voeg een flinke scheut van het kookvocht toe. Blend alles tot een geheel in ongeveer 2 minuten. Je kunt de soep zo dun maken als je zelf wilt, door er steeds wat kookvocht aan toe te voegen.
5. Breng de soep als laatste op smaak met peper en zout. Giet de soep terug in de pan (denk er wel even aan dat je het overige kookvocht er eerst uit giet) en verwarm dit nog eventjes.
6. Top af met een beetje peterselie en klaar is je heerlijke en voedzame soep.

Wil je er nog iets bij eten? Probeer dit voorgerechtje eens!

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *