Nooit gedacht dat twee simpele ingredienten elkaars smaken zó kunnen versterken. Ei en avocado, you guys are made for eachother.  Ik zag ooit een leuke gerechtje voorbij zien komen op Pinterest met deze ingredienten. En toevallig had ik nog een halve avocado én een ei dus proberen maar!

Het was het proberen waard want ik gok dat dit een van mijn nieuwe favoriete ontbijtjes of snack gaat worden...Als ontbijt eet ik er twee en wanneer ik hem snack één. Je kunt hem ook meenemen in een bakje en oppeuzelen op werk, school of waar je dan ook bent. Dit hapje zit bomvol goede voeddingsstoffen, is lekker, gezond en zo klaar!

Dit heb je nodig voor twee stuks

  • 1 rijpe avocado
  • 2 kleine eieren
  • Snuf zout
  • Eventueel wat verse bieslook

resizer-nl1e894c52e76eeeb

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Dit is een beetje tricky  want de grootte van de avocado en de eieren kunnen bij iedereen nog wel eens verschillen. Soms krijg ik een gigantische avocado te pakken waarin bijna twee eieren in passen en soms is de avocado zelf de grootte van een ei. Hoe dan ook, verwijder de pit en hol de vruchten een beetje uit. Tik een eitje kapot en laat voorzichtig in de holte glijden. Het is niet erg als je een beetje morst.

Zet de avocado’s op een ovenplaat in de oven en wacht 10 minuutjes tot het ei gaar is.

That’s it!  Bieslookje erop, snufje zout en genieten maar.

Psst...wil je dagelijks op de hoogte blijven van de lekkerste recepten? Bekijk dan mijn website en volg mij op social media!

Beaufood website
Facebook
* Instagram
Twitter

Liefs,
Bo

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *