Ik houd van mayonaise! Maar dan ook echt heel veel. Ik gebruik het graag bij mijn avondeten of op een cracker belegd met kipfilet en tomaat. Helaas is de mayonaise uit de winkel een echte dikmaker. Dat geldt ook voor de light versies. Waarom? Mayonaise uit de winkel bevatten veel ingrediënten die ons lichaam niet tot slecht kan verwerken. Dit zijn suikers, zetmeel, bindmiddelen en chemische geur/kleur/smaakstoffen.

Maar! Gelukkig is mayonaise heel erg makkelijk zelf te maken. En door toevoeging van een van je favoriete kruiden (dille, rozemarijn, basilicum, Italiaanse kruiden, bieslook etc.) of ingrediënten (kappertjes) kun je er een persoonlijke twist aan geven. Af en toe een beetje mayonaise nuttigen is zelfs gezond, want je lichaam heeft de vetten uit olijf en/of zonnebloemolie juist nodig. Zonder goede vetten kan je lichaam ook geen slechte vetten afbreken.

Wat heb je nodig?
- 1 eigeel op kamertemperatuur
- 1 tl dijon mosterd
- 1 tl citroensap
- 100 ml olie (zonnebloem of olijfolie)
- peper en zout

Hoe maak je het?
1. Klop alle ingrediënten, behalve de olie, met een garde door elkaar.
2. Voeg wat peper en zout toe.
3. Voeg nu al kloppend beetje bij beetje de olie toe. Voeg pas nieuwe olie toe als het vorige volledig is opgenomen. Je zult merken dat de mayonaise steeds dikker wordt.
4. Klopt door tot alle olie toegevoegd is en de mayonaise een goede dikte heeft. Het is even (ongeveer 5 minuutjes) kloppen, maar dan heb je ook wat!
5. Voeg eventueel kruiden naar keuze toe. Bewaar de mayonaise in een afgesloten pot in de koelkast. Het is maximaal vijf dagen houdbaar.

Meer lekkere recepten? Kijk dan hier!

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

    Naam: Zoete aardappel « De Huismuts
    Website: http://comdeh-paitzupai.savviihq.com/zoete-aardappel/

    […] wil je bij dit gerecht heerlijke zelfgemaakte mayonaise eten? Kijk dan hier hoe je dat eenvoudig […]

Laat een berichtje achter, ik hoor graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *