Pannenkoeken geven mij altijd zo'n lekker nostalgisch gevoel omdat ze mij doen denken aan gezellige middagen bij mama aan tafel, brakke zondagen met vriendinnen en aan vroeger. Ik kreeg ze ook weleens mee naar school als er wat over was van de avond daarvoor. En dat was zó lekker! Ze zijn uitermate geschikt om mee te nemen als ontbijt of lunch. Ik heb het recept aangepast zodat deze pancakes super healthy zijn! En tevens lactosevrij.

pannenkoek
Wat heb je nodig voor 1 persoon (als ontbijt bijvoorbeeld)Dit is de basis voor de pannenkoek, dus ongezoet.
- 2 kleine eitjes
- 50 gram havermout
- 60 tot 70 ml water
- 1 el kokosvet (of boter of olie om in te bakken)

Je kunt hem zoeten met bijvoorbeeld:
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- kokossnippers
- rijststroop
- agavasiroop

Op de eerste foto heb ik hem belegd met peer, banaan, dadelstroop en een el kwark. Op de tweede (ingepakte) foto zijn ze belegd met banaan en home made pindakaas.

Hoe maak je het?
1. Stop alle ingrediënten (behalve de optionele) in een blender. Je kunt het ook met een garde door elkaar kloppen maar dan krijg je geen gladde massa doordat de havervlokken nog heel zijn. Met de blender krijg je het beste resultaat.
2. Laat in een koekenpan wat van het kokosvet smelten en bak hierin de eerste pannenkoek op laag vuur. Je kunt er uiteindelijk twee maken met het beslag.
3. Snijd ondertussen de banaan in kleine plakjes. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Beleg de bovenkant met de helft van de banaan (in een lijn in het midden zodat je hem straks kunt oprollen) en bestrooi eventueel met wat kaneel. Doe dit ook met de tweede pannenkoek.
3. Als ze klaar zijn lepel je er nog wat honing over en rol je ze op in vershoudfolie indien je ze mee wilt nemen. Zo niet, eet smakelijk!:)

pan
Tip: je kunt hem natuurlijk ook anders beleggen. Andere ingrediënten zijn plakjes perzik, kersen, plakken peer met stukjes dadel etc. Of schep eens een el cacao door het beslag.

Enjoy!

Meer healthy snacks vind je hier!

Liefs,
Bo
www.beaufood.nl